2023. 07. 11., Kedd, 08:00

Lassan lehet izgulni: két hét múlva kiderülnek az egyetemi ponthatárok

Bár Veszprémben nem, de egyre több városban szerveznek, a ponthatárhúzást kísérő Pont Ott Partikat.

Július 26-án, kicsivel több, mint két hét múlva jön a ponthatárhúzás, vagyis kiderül, kit hova vesznek fel. Ez pedig azt is jelenti, hogy a ponthatárok mellett jönnek a Pont Ott Partik is. Idén a Budapest Parkban rendezik meg a hivatalos felsőoktatási ponthatárváró rendezvényt, a Pont Ott Partit, ezt a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára jelentette be.

Sajnos Veszprémben idén sem lesz Pont Ott Parti, de lesz Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden, Egerben, Győrben és még számos vidéki településen is. Csak az idei évben közel 127 ezer diák jelentkezett felsőoktatási intézményekbe, akik 26-án, este 8 órakor megtudják, milyen irányba folytatódik az életük. Reméljük, mindenkit oda vesznek fel, ahová leginkább szeretné!

Tavaly igencsak magasak voltak bizonyos szakokra a ponthatárok. Az ELTE jogi karra például 475 pontot kellett összeszedni, de a Corvinus pénzügy és számvitel szakára 460, a gazdálkodási és menedzsmentre 455, míg mondjuk a Pázmány pszichológia szakára 447 pont volt a határ (500 pont a maximálisan szerezhető).

Nagyon szorítunk mindenkinek!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: