2023. 07. 12., Szerda, 08:20

Siófokon lyukakat fúrtak a fák törzsén és azokba gázolajat önthettek

A település polgármestere szerint úgy tűnik, egyeseknél a fa látványa nem fér bele az ablakkal szemközti balatoni panorámába.

Értelmetlen, szörnyű, idióta… nagyjából ezekkel a szavakkal lehetne összefoglalni azt, ami Siófokon történt. Dr. Lengyel Róbert, a település polgármestere számolt be arról a közösségi oldalán, hogy a part mentén valaki, vagy valakik lyukakat fúrtak a fák törzsén és azokba valószínűsíthetően gázolajat öntöttek.

Sajnos munkatársaim újabb parti fagyilkosságokról tájékoztattak. Az élő kisebb fák kifűrészelése/törése és a nagyobb fák tövének valamilyen vegyi anyaggal történő locsolása mellett, ismét megjelent a fatörzsek megfúrásának a módszere is.

Van, hogy „csak” több helyen bele fúrnak az élő törzsbe, van, hogy biztosabbra akarnak menni és a keletkező lyukakat gázolajjal be is öntik. Ez alakalommal 3, egyébként egészséges fa esett áldozatul, mégpedig az ezüstparti kikötő/ Harcsa utca és a Móricz Zs. utcai lejáró parti szakaszán.

- írja a bejegyzésében a polgármester. Mint beszámol róla, évek óta rongálják a 17 kilóméternyi partszakaszon a vandálok a fákat, de elsősorban is az épülő félben lévő, illetve új építésű épületek előtti parti részek vannak a főveszélyben. Kiemelte továbbá azt is, hogy nyilvánvaló a legtöbbünknek, hogy minden fához nem lehet rendőrt állítani, vagy minden méteren térfigyelőket kihelyezni sem. Arról nem is beszélve, hogy hiába a kamera, amennyiben sapkában, kapucniban sunnyog oda a tettes, azonnal beazonosíthatatlanná válik.

„Egyszerűen nem lenne szabad ilyent csinálni és normális gondolkodású, lelkületű ember nem is csinál. Ezzel együtt dolgozunk azon, hogy legyen tettenérés és, ha lesz, minden törvényes eszközzel elfogunk járni az érintettekkel szemben, kérdés sem lehet ez” – zárja a bejegyzését Lengyel Róbert.

Nehéz erre szavakat találni…

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: