2023. 07. 13., Csütörtök, 09:37

Újabb kiskutyát mentettek a közutasok - Veszprém megyénél találtak rá a kidobott tacsira - VIDEÓ

Lassan egy éve már, hogy a Magyar Közút jászberényi mérnökségének munkatársai egy alig több mint 930 grammos, egy tenyeres, fekete kiskutyát találtak, sajnos a már élettelen testvére társaságában. Emkát a mérnökség befogadta és azóta is gondját viselik az ott dolgozók. Most Veszprémnél találtak egy kidobott kiskutyát. 

Most újabb kutyust mentettek Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai: ezúttal a veszprémi szakembereink találtak munkavégzés közben egy kis tacskót, akit befogadtak. Veszprém és Fejér vármegye határán vízleeresztési munkát végeztek július 4-én a mérnökségi munkatársaink, emellett, mivel a környéken sajnos mindig sok illegális szemetet raknak le, elmentek felmérni és leellenőrizni, hogy milyen a helyzet a környéken. Ekkor egy kis zsemleszínű mozgolódó foltot láttak meg, egy hangja nem volt és el is bújt a fűben.

De a kollégák kicsalogatták, igaz nem volt egyszerű, mert nagyon meg volt szeppenve és mivel esett is az eső, ezért át volt ázva-fázva, menedéket keresett. De nem adták fel, nem hagyták magára. Testvéreket is kerestek, hiszen általában együtt dobják ki a kis kutyababákat, de több kutyust nem találtak a környéken.

Mikor sikerült megfogni, rögtön a brigádszállítóval elindultak a mérnökség felé, a telephelyen megszárították és enni-inni kapott. Az egyik kolléganő rögtön el is nevezte Ubinak.

A veszprémi mérnökségen mindig volt kutya, legutóbbi kedvencüket idén februárban vesztették el. Így kiépített kennel és gondos gazdik várták a kis kidobott kutyust, aki azonnal felforgatta a mérnökség életét. A kollégák első útja azóta minden reggel a kis Ubihoz vezet.
 
Ahogy meglátja a narancsruhásokat boldogan veti magát az ölükbe, több kolléga is megerősítette, hogy ha civilben vannak, akkor olyan, mintha Ubi nem ismerné fel őket. Ubulnak vagy Uborkának is hívják attól függően, hogy éppen vicceskedik, például ugatja magát minden tükröződő felületen vagy rosszalkodik -írják.

Már az első orvosi vizsgálatán is túl van, ahol kiderült, hogy makk egészséges és kevesebb mint egy napot tölthetett kidobva az út szélén. Körülbelül 2 hónapos, valószínűleg tacskó és talán valami keverék is van benne.

Ilyen jófej céget! Ahogy Emkának, Ubinak is hatlmas, szertő családja lett.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: