2023. 08. 05., Szombat, 11:21

Sok volt a GTA? Megfújta a pizza futár kocsiját, azzal indult autókázni Veszprémben

A rendőrségre érkezett bejelentés 2023. augusztus 3-án az esti órákban, hogy Veszprémben egy pizzafutár által a parkolóban hagyott nyitott gépkocsihoz ismeretlen személy odasétált, abba beült, majd a benne hagyott indítókulcs segítségével az utcából elhajtott.

Az elkövető a városban nekiment még egy másik parkoló autónak is, majd onnan is továbbhajtott. A helyszínen a járőrök megkezdték az elkövető valamint az autó felkutatását, amikor egy a balesethez közeli utcában felfigyeltek az ellopott autóra, amiből az ismeretlen épp próbált kiszállni. A rendőröket meglátva futni kezdett, de nem jutott tovább, mert az egyenruhások hamar utolérték és elfogták.

 

K. Péter 29 éves pápai férfi a rendőröknek elmondta, hogy ő csak autókázni szeretett volna. A veszprémi járőröknek azt is sikerült megállapítani, hogy a férfi nem is vezethetett volna, mivel a járművezetéstől el volt tiltva. A rendőrök alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott, így az elkövető már a harmadik bűncselekményét követte el pár perc leforgása alatt.

 

A férfit elfogták, előállították és őrizetbevételét követően gyanúsítottként hallgatták ki Járművezetés ittas állapotban, Járművezetés az eltiltás hatálya alatt és Jármű önkényes elvétele bűncselekmények elkövetése miatt.

 

Csak autókázni akart...

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: