2023. 09. 13., Szerda, 15:25

Rangos elismerést zsebelt be a Hello Wood Gyárkertben található installációja

A BIG SEE Wood Design Award 2023 nyertes installációja a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programban részt vevő 116 település együttműködésének szimbolikus emlékműve.

A Gyárkertben elhelyezett Közösségek kertje a Veszprém-Balaton régió gazdag kultúráját ünneplő műalkotás. A pavilon a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programban részt vevő 116 település együttműködésének szimbolikus emlékműve. A helyszín történelmi jelentősége, amely mintegy 120 éven keresztül a régió egyik legnagyobb bútorgyárának adott otthont, szintén kulcsfontosságú tényező volt a tervezés során. Ennek az örökségnek állít emléket az ültetőládák burkolata, amely közel 120 éves, újrahasznosított faanyagból, a nemrég felújított budapesti Drechsler-palota régi vörösfenyő deszkázatából készült. 

A ládákba ültetett őshonos facsemeték együttesen egy biodiverz vertikális kertet alkotnak, amely az évszakokkal együtt növekszik és erősödik. A növényzet egyenletes növekedését a szerkezetekbe épített automata öntözőrendszer biztosítja. Emellett a komplex szerkezet különböző nap-, szél- és csapadékviszonyokat biztosít a növényzet számára, így a fafajok a víz- és napszükségletüknek megfelelő helyre kerültek - írják.

Mi is imádjuk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: