2023. 10. 05., Csütörtök, 10:01

Elkezdték kirámolni az elbontásra váró görög falut

A balatonfüredi rendőrök tetten érték a négy személyt.

A balatonfüredi rendőröket újabb esethez hívták 2023. október 1-jén a Görögfaluhoz. Mivel a területet felszámolják, így az ott lévő üzlethelyiségekből a tulajdonosok az értékeket elszállítják.

 

Ám ebben a munkában olyanok is részt akartak venni, akik nem rendelkeztek sem engedéllyel, sem felhatalmazással rá.

 

Az egyik sértett az egyenruhásoknak elmondta, hogy délután észlelte, hogy a délelőtt folyamán még zárt állapotban lévő, korábban vendéglátó egységként üzemelt helyiségének ajtaját befeszítették, és onnan poharak, üdítők, használati tárgyak tűntek el, míg egy másik üzletből hangszórók és egyéb eszközök, összesen 450 ezer forint értékben. A rongálással mintegy 100 ezer forint kára keletkezett a két sértettnek.

 

6999

A balatonfüredi rendőrök egy parkoló autóra lettek figyelmesek a helyszín közelében. A benne ülő két férfit és két nőt igazoltatták, majd a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként kihallgatták. Az újharytányi 44 éves nő és 46 éves férfi, valamint az örkényi 51 éves nő és 38 éves férfi az elszámoltatásukkor elmondta, hogy a közösségi oldalon egy csoportból szereztek tudomást arról, hogy az érintett balatonfüredi területet felszámolják, és onnan értékeket lehet elhozni. Így vettek magukhoz a szórakozóhelyről és annak környékéről használati tárgyakat, üdítőket és tették az autóba.

A négy személy közül három ellen 2 rendbeli, míg a negyedik társuk, a 46 éves újhartyányi férfi ellen 1 rendbeli lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik a nyomozás.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: