2024. 01. 19., Péntek, 16:06

Elfogták a halott magyar férfit, aki makkegészséges volt

Voltak ügyek, amiket a halála után is intézett, telefonon.

Nem akármilyen trükkel akarta elkerülni egy érdi férfi a pénzmosás, közokirat hamisítás és csalás vétsége miatt rá kiszabott többéves börtönbüntetést, úgy volt vele, ha halottnak nyilváníttatja magát külföldön, majd jól megússza az elzárást. 

Jól is ment minden, másodfokon meg is szüntették az eljárást a férfi ellen a "halála miatt", ám ekkor fogott gyanút az ügyében eljáró nyíregyházi bírónő, aki kikérte a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központtól a klagenfurti haláleset részleteit. 

Ki is derült, hogy az érdi férfi, L. Gábor nem hunyt el a megadott időpontban Ausztriában, természetesen a halotti anyakönyvi kivonata is hamis volt , így újraindult a nyomozás. 

Több ponton is hibázott a "halott":

  1. Halála után hét hónappal felhívta a háziorvosát, akitől dokumentumokat kért.
  2. Ügyvédje is lebuktatta: egy későbbi gyermekelhelyezési perben képviselte őt és amikor közölte vele a gyámhatóság, hogy ügyfele elhalálozott, az ügyvédnő ezt megcáfolta, mondván, pár hónappal a halála után beszélt vele telefonon.
  3. Mobilszáma élt, akárcsak ő: Miután ugyanez az ügyvédnő átadta a L. Gábor telefonszámát a hatóságoknak, követni kezdték a mobiladótornyok segítségével. Miután a jelzések szerint Magyarországra érkezett és egy ismerőse is bejelentést tett arról, hogy látta egy autóban, előkészítették az elfogását, amit sikeresen véghez is vittek. 

Az elfogás után azonnal tájékoztattuk a Fővárosi Kormányhivatalt, amely pedig hamar visszahelyezte L. Gábort a közhiteles anyakönyvi nyilvántartásba 

olvasható a police.hu oldalán.  

Lehet hogy a nagy sztori közben el is felejtette magáról, hogy meghalt? 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: