2024. 03. 05., Kedd, 09:36

Közel 100 alkotó munkáját vonultatja fel a Veszprémi Tavaszi Tárlat

A Veszprémi Tavaszi Tárlat évtizedek óta megrendezésre kerülő, országos szinten is elismert képző-és iparművészeti kiállítássorozat. Fontos küldetése, hogy nem csupán Veszprém városához kötődő alkotókat mutasson be, hanem Veszprém megyéből és a Veszprém - Balaton régióból is fogad kiállítókat.

A Művészetek Háza Veszprém által hosszú évek óta szervezett Veszprémi Tavaszi Tárlat 2022- től a Dubniczay-palota kiállítóhelyén biennálé rendszerben, azaz minden páros évben kerül megrendezésre. Újdonság, hogy a Csikász Galériában a Tavaszi Tárlathoz kapcsolódó tematikus kiállítás nyílik. Első alkalommal 2022- ben Korényi Dalma és Somogyi Győző alkotásait láthatta a közönség. Idén korábban, január 25-től február 25-ig Lugossy Edit és Lugossy László EMLÉK-KÉPEK című tárlatát mutattuk be. 2022-ben ők nyerték el az egyéni kiállítás díját.

Az idei év több szempontból is rendhagyó: 2024. március elején a Dubniczay-palotában megrendezésre kerül a Kettőezerhuszonhárom. Best of elnevezésű tárlat, mely tematikáját tekintve egyaránt foglalkozik a neoavantgárd és kortárs képzőművészettel, valamint a régióhoz kötődő művészeti tradíció és a design kapcsolatával, a 2023-as év legfontosabb művészei projektjeit mutatja be.

Ez a kiállítás a Veszprémi Tavaszi Tárlat anyagával egészül ki, amely az idei évben a kreatív régió közel 100 kortárs képzőművészének az Európa Kulturális Fővárosa évhez kötődő alkotásaiból válogat. Ennek jegyében az idei évben meghívásos módon kértük fel az alkotókat, hogy olyan művel szerepeljenek a tárlaton, mely valamilyen módon reflektál a 2023-as évre.

További részletekért KATT IDE.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: