2024. 03. 13., Szerda, 17:47

Ennyi jött ki belőle:Örvényesen 217 millióért épült egy fél méteres kilátó

Mások 217 millióból egész szép házakat is felhúznak.

Ha azt hitted, a lombkoronasétány-ügy kiverte a biztosítékot, akkor hozunk egy újabb, igencsak drágán mért, 217 millió kiváló minőségű magyar forintba került beruházást, nem is olyan messze Veszprémtől, és még a megyében, egészen pontosan Örvényesen. 

Hadházy Ákos a tőle megszokott módon jár utána az EU-s pénzek felhasználásának, ezúttal Tihany mellé vitte az útja, hogy bemutassa a legújabb, egészen szédítő magasságokba repítő, tériszonyosoknak nem ajánlott, uszkve fél méteres magasságú, általa "nádkorona" sétánynak aposztrofált kilátót. 

A kilátó a nádas helyén épült, eredeti céljaként a nádast lehetett volna  megtekinteni,aktív turisztikai célt szolgálva ezzel, ám  a nádast éppen most írtják ki, mivel egy csónakkikötőt hoznak ki a partra. 

Hadházy szerint a beruházásnak semmi értelme nem volt, többek között, mert:

  • Építettek egy alibi 0.5 méteres "nádkilátót", a nád zavaró jelenlétét megszűntették. A "nádkilátó" körül fák vannak, ergo a használhatósága zéró, bár a fákat is elfűrészelték.
  •  Készült egy fa móló is. Igazi értelmetlenség. Kikötni hozzá nem lehet, bemenni, ill. kijönni a vízből rajta keresztül nem lehet, ráadásul a faszerkezet olyan közel van a vízfelszínhez, hogy egy 30-as hullámzás felver rá, gyorsan el fog az egész korhadni. Ha pedig esetleg lenne egy értelmezhető tél befagyott Balatonnal, bizonyosan elviszi az első zajlás.
  • Az egésznek valami olyan neve van, hogy mocsári csorbóka sétány (vagy valami hasonló), ami igazan arcátlan, lévén, ha a névadó növény élt is itt valamikor, a beruházás ki is irtotta. Tehát inkább emléksétány 
  • A beruházásnak semmi értelme nincsen (famóló, fél méteres kilátó, pár pad, szemetes), csak szétbarmoltak egy kiemelten védett nemzeti parki területet.

Mit gondoltok, megérte 217 milliót költeni erre ?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: