2024. 03. 14., Csütörtök, 23:50

Egy 19 éves nagyvázsonyi és egy 17 éves öcsi fiatal halt meg az ajkai balesetben

Az autóban öt fiatal ült, az iskolából tartottak hazafelé, egy előzés során frontálisan ütköztek egy terepjáróval.

Öt fiatal utazott abban az autóban, amely súlyos balesetet szenvedett csütörtökön délelőtt Ajka és Padragkút között, a baleset során egy 19 éves nagyvázsonyi és egy 17 éves öcsi fiatal életét veszette, nyilatkozott a balesetről Márta Attila a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvívője. 

A fiatalok az iskolából tartottak hazafelé a 7309-es főúton, amikor két személygépkocsi frontálisan ütközött. Az ütközés úgy következett be, hogy a fiatalok autója előzésbe kezdett majd egy terepjáróba csapódott. A helyszínre az ajkai hivatásos tűzoltók érkeztek, és teljes útzár mellett kezdték meg a mentést. Az autó, amelyben az öt fiatal ült, olyan mértékben roncsolódott meg, hogy a tűzoltóknak hidraulikus feszítővágó berendezéssel kellett megbontani, hogy kiemelhessék az utasokat. Kiemelésük után a sérülteket átadták az Országos Mentőszolgálatnak, kettejük életét a 19 éves sofőr és a mellette ülő, 17 éves fiatal életét azonban már nem lehetett megmenteni. 

A sérülteket, a három további fiatalt és a másik autó sofőrjét mentőhelikopter és mentőautók segítségével a veszprémi, a győri és az ajkai kórházba szállították. 

Őszinte részvétünk a gyászoló családoknak, gyors felépülést kívánunk a sérülteknek és köszönjük a mentésben részt vevők áldozatos munkáját!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: