2024. 04. 22., Hétfő, 09:47

2024-ben is keresik az Év Kerékpárútját - Még lehet szavazni egy veszprémi kerékpár útra is

A Veszprém—Márkó kerékpár út is esélyes idén.

Javában folyik a 2024-es Év Kerékpárútja verseny, ahol 11 útvonal közül szavazhatod meg, melyik legyen az ország kedvence.

A Laczkó-forrás közeléből indul a kerékpárút, ami Veszprémet köti össze Márkóval. Az útvonal szép környezetben vezet, és szinte egész végig a Séd patak lesz útitársunk. A biztonságos bringaút erdő tövében kanyarog, és tüköraszfalton tekerhetünk a királynék városába, ahol a Betekints-völgy mesés környezete és játszótere fogad minket. A kerékpárút egy remek „menekülőutat” biztosít Veszprémből, ha a Bakonyban kalandoznánk. Ha csöndben tekerünk, akkor jó eséllyel őzekkel és szarvasokkal is találkozunk az utunk során -írják.

A végeredményt április 25-én fogják kihirdetni a szervezők. A hivatalos díjátadás A Közlekedési Kultúra Napjaországos nyitórendezvényén a Művészetek Palotájában, május 10-én lesz, amelyet a Közlekedéstudományi Egyesület 2015 óta szervez meg.

2023-ban a Wenckheim kerékpárút lett a nyertes, amely egy vadonatúj bakancslistás bringaút a Körösök-völgye kastélyainak felfedezése. A pósteleki kastélyrom és a szabadkígyósi kastély mellett a természeti látnivalók sem maradnak el, így átgurulhatunk a varázslatos nevű Élővíz-csatorna melletti kerékpárút-szakaszon is.

Nektek melyik a kedvencetek?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: