2023. 06. 16., Péntek, 09:42

Nagy fogás - Letartoztattak egy középiskolást mert társainak terítette a manórudakat - VIDEÓ

Saját iskolatársainak is árulta az ismeretlen eredetű és összetételű, egészségre fokozottan ártalmas Elf Barokat az a győri középiskolás, akit a napokban fogtak el a nyugat-dunántúli pénzügyi nyomozók a Bevetési Igazgatóság járőreinek segítségével – írja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A pénzügyőrök felderítőmunkával jutottak el egy tizennyolcadik életévét nem sokkal az elfogása előtt betöltő középiskolás fiatalhoz, aki Győrben a saját iskolatársainak is huzamosabb ideje árulta a budapesti ismerősétől beszerzett manórudakat.

A Bevetési Igazgatóság járőrei – bűnügyes kollégáik információi alapján – az elkövetőt budapesti árubeszerző útjáról hazafelé tartóztatták fel, majd a helyszínen a nyomozókkal közösen átkutatták az autóját. A pénzügyőrök a díler kocsijának gyári üregeibe rejtve különféle zárjegy nélküli jövedékiadó-köteles termékeket: Elf Barokat és cigarettát találtak.

A fiatal győri üzér elfogásával párhuzamosan a pénzügyi nyomozók az őt „áruval” ellátó budapesti „elosztó” lakásán is kutatást tartottak, ahol több mint 1 000 darab, ismeretlen eredetű, adózatlan Elf Bart és 2 600 szál cigarettát is találtak. A pénzügyőrök a jogsértő jövedéki termékeken túl, 11 millió forint és 2 500 euró – feltehetően bűnös tevékenységből származó – készpénzt is lefoglaltak.

Az említett zárjegy nélküli, adózatlan jövedéki termékek birtoklása is jogszabályba ütközik, az azzal való kereskedelem pedig bűncselekmény. A kérdéses, azonosítatlan származású és hatóanyagú Elf Barok, manórudak fogyasztása az emberi egészségre fokozottan veszélyes, akár több száz „slukkos” kialakításuk miatt a hagyományos cigarettához képest jóval addiktívabbak, könnyebben kialakulhat a rászokás. A manórudak okozta függőség miatt – a veszélyeztetett fiatalok védelmében – a NAV nyomozó hatósága a jövőben is kiemelt figyelmet fordít a hasonló bűncselekmények felderítésére.

Magyarországon egy darab Elf Bar birtoklása is illegális!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: