2020. 11. 18., Szerda, 17:00

Egyre romló parkolási helyzet és át nem gondolt döntések

A tavaszi ingyenes parkolás időszakában talán kevésbé okozott annyi kárt és fejfájást a parkolási helyzet, mint most, de van egy olyan érzésünk, hogy átgondolatlanul cselekednek a döntéshozók és az emberek is.

 

Korábban már beszámoltunk arról, hogy nem túl rózsás a parkolási helyzet Veszprémben, de egyre jobban kezd beérni a helyzet súlyossága. 

Fájhat az autósoknak, de a járókelőknek is a feje, hiszen sok jármű szabálytalanul parkol és amúgy is kevés a parkolóhely a városban főleg akkor, ha nincs visszatartó erő, hogy az emberek autóval járjanak lévén, hogy ingyenes a parkolás a város egész területén - vagy mégsem?

Az Ezt láttam Veszprémben! nevű Facebook-os csoport egy fórumozója hívta fel a figyelmet arra, hogy a Balaton Pláza parkolóháza kong az ürességtől, míg az Újtelep felső utcáin szinte lehetetlen közlekedni, annyi autós áll ott meg. Felmerülhet bennünk a kérdés, hogy a Pláza parkolóháza - ha kvázi eddig is ingyenes volt - most miért kell, hogy mindenképpen kitartson a fizetős megoldás mellett? 

Ezzel párhuzamosan a Bagolyvári parkolóház, a Hangvilla valamint a Belvárosi üzletház mélygarázsa fizetősek maradtak, de azt hozzá kell tennünk, hogy a Pláza parkolójával ellentétben ezek őrzött parkolók.

Ezen kívül felmerül egy másik súlyos probléma is: mivel egyre több a szabálytalanul parkoló, egyre több a káreset is. Megnövekedett számban láthatjuk Facebookos idővonalainkon, hogy ismerőseink osztják meg, vagy csoportokba kerülnek ki a képek, hogy az autójukat meghúzták, viszont a legtöbb esetben elhúzták a csíkot a tettesek.

Nektek erről mi a véleményetek?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: