2020. 11. 19., Csütörtök, 14:12

Húzós lehet a büntetés ha nem viselünk maszkot, de Veszprémben mennyi az annyi ?

Azt már tudjuk, hogy komoly pénzbírság járhat annak, aki nem visel maszkot azokon a területeken ahol kell, vagy este 8 után indul kirándulni kutya nélkül és még sok más egyéb esetben is, de mennyibe is kerülnek pontosan a különféle mulasztások?

Ha a rendőr szabálysértést észlel, figyelmeztetést alkalmazhat, helyszíni bírságot szabhat ki, vagy feljelentést tehet. Normál esetben 5000 és 50 000 forint között lehet a helyszíni bírság szabálysértés esetén, vagy szerencsésebb esetben megúszhatjuk egy ejnye-bejnyével.

Az új szabályozás értelmében 5000-től  150 000 Forintig terjed a bírság, tehát igen, ez azt jelenti, hogy akár 150 000 forintba is kerülhet egy otthon felejtett maszk, vagy ha nem érsz haza 8-ra, de halmozottan akár 200 000 forintig is terjedhet a helyszíni bírság. 


Azért az is biztos, hogy a rendőrök sem mumusok, remélhetőleg előbb figyelmeztetnek de jobb inkább ki sem próbálni, és a közhiedelemmel ellentétben azt sem javasoljuk, hogy egy esetleges mulasztás esetén elfussatok a legközelebbi parkig a rendőr elől, majd a zöldterületen lityát kiáltsatok...

Titeket büntettek már meg?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: