2020. 11. 30., Hétfő, 14:00

Ezzel számoljatok, ha idén karácsonyfa-beszerzésre indultok

via

November 29-én gyújtottuk meg az első gyertyát az adventi koszorún, így kezdetét vette az adventi várakozás, ezzel együtt pedig szépen lassan a fenyőfaárusok is megkezdik a munkájukat, hiszen nélkülük nem lenne mit feldíszítenünk karácsonyra.

Megnövekedett a műfenyők vásárlása is az elmúlt években, vannak akik teljesen ellenzik az élő fenyőfák kivágását, ami egyrészről teljesen érthető is, hiszen az országban 2 - 2,2 millió vágott fenyő kerül eladásra minden évben. Többen keresik már a cserepes fenyőket is, amiknek szintén megnőtt az eladása az utóbbi időszakban.

A rossz hír viszont, hogy 2020-ban mindegyik fajta drágább lesz a megszokottnál, amit valamelyest az euró-forint árfolyam változásának köszönhetünk, amely elsősorban a nordmann fenyőkre van hatással. A hazai fák, mint például a lucfenyők ára is megközelíti már a drágább kategóriás normannokat.

A lucfenyő idei árai átlagosan 3500 és 4000 forint között mozog / méter, az ezüstfenyőé 5000 forintot is elérheti méterenként míg a nordmann fenyőé 6 - 7000 forint/ méter áron lesz elérhető.

A fenyőfákat novemberben már kivágták, így az árusok azt javasolják, ne hagyjuk az utolsó pillanatokra a fenyőfa vásárlását, amint megvettük azokat mindenképp száraz és hűvös helyen tároljuk amíg fel nem díszitjük. Viszont ha cserepes fenyőre esik a választás akkor érdemes egy kertészetben megvenni azokat, hiszen ha az utcai árusoknál vesszük őket, nem fogadnak el reklamációt, ha esetleg a gyenge gyökér miatt hamarabb elhalna a növény.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: