2020. 12. 10., csütörtök, 13:18

Betiltják a tűzijáték árusítást, a napokban eldől, marad-e az idősek sávja az ünnepekre

Sajtótájékoztatót tartott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón, mely során több, fontos kérdésre is választ adott.

Gulyás elmondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök biztosan nem az elsők között fogja beoltatni magát a vakcinával, hiszen az oltási terv szerint elsőként az orvosok és az ápolók kapják majd meg azt. Szeretnék, ha mindenki beadatná magának idővel, de nem fogják rákényszeríteni az emberekre, mindenki önmagáért felelős. A vakcinára regisztráló emberek adatain Rogán Antal minisztériuma, a Miniszterelnöki Kabinetiroda fogja majd kezelni.

Gulyás kitért a sokak által támadott vásárlási idősávra, amely a karácsony előtti időszakban hozzájárulhat a még nagyobb tömeg kialakulásához, ezért a napokban egyeztetnek majd az érintettekkel ennek eltörléséről. Ezzel kapcsolatban hivatalos bejelentésre pénteken vagy szombaton lehet számítani.

Ahogy már a miniszterelnök is említette, szilveszterkor érvényben lesznek a jelenlegi szabályozások, tehát tilos lesz a 10 főnél nagyobb csoportosulás és lesz kijárási tilalom is, ráadásul be fogják tiltani a tűzijátékok árusítását is, így idén elmarad majd a durrogtatás.

 

Örülünk?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!