2020. 12. 14., hétfő, 12:28

2021 elejétől indulhat Magyarországon a tömeges oltás, a Pfizer lesz a befutó

A napi új betegszagszámon kívül az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján néha azért elhangzik némi érdekesség is.

A legfrissebb adatok szerint 7667 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 605-en vannak lélegeztetőgépen. 3470 új beteget regisztráltak, ezzel már 283.870-re tornázva a számot, valamint elhunyt további 165 beteg, mellyel már 7130-ra emelkedett a járványban elhunytak száma.

Egy 90 éves brit hölgy az első, aki beoltatta magát a Pfizer/BioNTech féle vakcinával

Egy 90 éves brit hölgy az első, aki beoltatta magát a Pfizer/BioNTech féle vakcinával

A Pfizer/BioNTech 95%-os vakcináját már engedélyezte a gyógyszerhatóság a szigetországon, így elsőként kezdődött meg a tömeges oltási program az Egyesült Királyságban.

A sajtótájékoztatón még elhangzott, hogy a vakcina regisztrációjához a nyugdíjasoknak visszaküldött levél, valamint az online jelentkezés is megfelelő lesz, a rendszerben pedig egy személy csak egyszer fog szerepelni akkor is, ha mindkét formában regisztrált.

Elindult az önkéntes igényfelmérő oldal a koronavírus-elleni vakcinák beadásáról

Elindult az önkéntes igényfelmérő oldal a koronavírus-elleni vakcinák beadásáról

A hétfői napon elindult a vakcinainfo.gov.hu, az oldal, ahol a lakosság jelezheti az igényét az önkéntes beoltatással kapcsolatban.

A legfontosabb infó viszont az lehet, hogy a jelenlegi tervek szerint

a Pfizer vakcinája kaphatja meg elsőként az Európai engedélyt, Magyarországon a lakosság tömeges oltása pedig várhatóan 2021 elején kezdődik meg.

 

Mindezt Orbán Viktor szavai is megerősítik, szerinte „az első adagra december utolsó napjaiban számítunk”. Az oltás önkéntes lesz, és ingyenes. Először az egészségügyi ellátórendszerben dolgozók – a védekezés frontvonalában lévők – kapnak az oltásból, utánuk a krónikus betegek.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!