2020. 12. 26., szombat, 12:43

Megérkezett a vakcina, már be is oltották az első magyart

Szombat hajnalban érkezett meg az első 9750 adag koronavírus-vakcina Magyarországra, amellyel a következő napokban 4875 egészségügyi dolgozót oltanak be. A Pfizer-BioNTech oltóanyaga a Dél-pesti Centrumkórházba érkezett, ahol már be is oltották az első, frontvonalban dolgozó orvost.

Az MTI tájékoztatása szerint első magyarként Kertész Adrienne osztályvezető főorvos kapta meg a koronavírus elleni védőoltást, akit személyesen Szlávik János infektológus főorvos oltott be december 26-án.

Vályi-Nagy István, a kórház főigazgatója elmondta: első körben a Dél-Pesti Centrumkórház és a környező kórházak intenzív osztályain dolgozókat, majd a sürgősségin dolgozókat oltják, utána az általános osztályok dolgozóival folytatódik az oltás. A megérkezett oltóanyagok felét az ismétlőoltásig elteszik a mínusz 80 fokos hűtőkbe.

A Centrumkórház mellett további négy helyen, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben, a Semmelweis Egyetem Klinikáján, a nyíregyházi Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházban és a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházában kezdik meg az egészségügyi dolgozók beoltását.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!