2021. 01. 09., szombat, 12:10

Ijesztő, hogy mennyi adatot gyűjt be rólad a Messenger a többi üzenetküldő apphoz képest

December óta az App Storeban feltüntetik a különböző alkalmazásoknál, hogy melyik alkalmazás milyen adatokat gyűjt be, melynek apropóján a Forbes összehasonlította a legnépszerűbb üzenetküldő alkalmazásokat.

Nem meglepő, hogy a Facebook Messenger az éllovas az adatgyűjtésben ő akar a legtöbbet tudni rólunk, de az azért elég durva, hogy több adatot gyűjt be a felhasználóitól, mint az iMessage, a WhatsApp és a Signal összesen. Az Apple tette nemrég kötelezővé, hogy az App Storeban az alkalmazások mellett tüntessék fel azt is, hogy milyen adatokat gyűjtenek be a felhasználóktól aminek a Facebook természetesen nagyon nem örült, de hiába, muszáj volt megtennie, különben nem frissíthette volna tovább az alkalmazását.

 

forrás: Forbes

A Signal csak a telefonszámra kíváncsi, az iMessage ezen felül még az e-mail címre és a keresési előzményekre is, a WhatsApp pedig mindemellett az elemzéséhez és az funkcióihoz is kér bizonyos adatokat. Azonban a személyre szabott élmény miatt a Messenger már-már mindent tudni akar, a fent felsoroltakon túl hozzáférést kér a helyadatokhoz, a felhasználói tartalmakhoz, a keresési előzményekhez, költési előzményekhez és még az egészségügyi információkhoz is. 

 

Ti mit gondoltok?

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!