Háromból három - Csoportelső Magyarország

2021. 01. 19., Kedd, 21:17

Háromból három - Csoportelső Magyarország

A végletekig kiélezett, óriási izgalmakkal teli mérkőzésen egy góllal legyőzte Magyarország Németországot az egyiptomi férfi kézilabda világbajnokság csoportkörének utolsó meccsén, így miénk a csoportelsőség.

Németország ellen játszotta utolsó csoportmérkőzését a magyar válogatott Gízában, amelynek tétje nem más volt, mint az A csoport első helye. A keretből a stáb döntése alapján ezúttal most Borbély Ádám, Győri Mátyás, Hanusz Egon és Topic Petar kerültek ki. A sok „otthonmaradó” mellett a németeknél a megsérült jobbszélsőt, Tobias Reichmann-t kellett pótolni, így Alfred Gislason behívta a 31 éves Patrick Groetzki-t.

Németország ellen a csoportelsőség a tét kedd este

Németország ellen a csoportelsőség a tét kedd este

Az A csoport két veretlen válogatottja, Magyarország és Németország küzd meg ma este 20.30-tól a csoport első helyéért.

A mieink kezdték az első félidőt, és Szita gyors találatával meg is szereztük az első gólunkat fél perc után. A félidő első harmadában végig fej-fej mellett haladt a két együttes, hol a mieink, hol a németek vezettek, a 10. percben 4:5-re vezettünk. Védekezésben többször is pontatlanok voltunk, 10 perc után, már három kétperces kiállítást gyűjtöttünk be. Negyedóra elteltével Bánhidi góljával kettőre növeltük az előnyünket (6:8). Ezt követően egy gyors rohamnak köszönhetően két könnyű gólt dobtunk, amivel már néggyel vezettünk, emiatt 16 és fél perc után Gislasonnak, a németek szövetségi kapitányának már ki is kellett kérnie az első időkérését (6:10). Mind a két csapat góllal válaszolt a gólokra, így a 23. percben továbbra is négy volt a különbség (9:13). A jobbátlövőink remekelt az első félidőben, mind Máthé, mind Ancsin nagyobbnál nagyobb bombagólokat lőttek a németek kapujába. 5 perccel a vége előtt Lékai góljával már 5 góllal is vezettünk (10:15). A játékvezetők nem fukarkodtak a büntetésekkel, míg a németeknek háromszor, addig nekünk ötször mutatták fel a kétperces büntetést. Az utolsó percekben sikerült a németeknek kihasználniuk a magyarok gólképtelenségét és lefaragták egy gólra a hátrányukat. Félidőben Németország – Magyarország 14:15.

A második félidő 4. percéig bírtuk, ekkor egyenlítettek a németek (17:17).  Ezt követően Lékai Máté percei következtek, aki először egy egyéni villanásból szerzett gólt, majd kiharcolt egy hétméterest, aztán egy nagyszerű gólpasszt osztott ki Szitának, ezzel a második félidő 8. percében újra két góllal vezettünk (18:20). Mikler aztán lehúzta a rolót, egymás után három német ziccert is hárított, de a pontatlan támadások és befejezések miatt ezeket nem tudtuk gólra váltani. Mind a két csapatnál egy hosszabb gólcsend állt be, amit aztán a 45. percben a németek törtek meg, majd ezután egy gyors lerohanást követően újra egyenlő volt az állás (22:22). Hat és fél perc után újra betaláltunk, Bodó lőtt hatalmas gólt átlövésből, ezzel pedig újra nálunk volt az előny (22:23). Feljavult a németek védekezése, és elöl is pontosabbak voltak, így az utolsó 10 percre úgy fordultunk rá, hogy mi futottunk az eredmény után (25:24). Egy hosszú, türelmes játék után, Bánhidi tudott befordulni, de szabálytalankodtak vele szemben, így Máthé állhatott oda büntetőt dobni, aki sikeresen is értékesítette is azt, ezzel pedig 5 perccel a vége előtt újra döntetlen volt (26:26). Mikler nagyon fontos pillanatban mutatott be egy hatalmas védést, amelyet követően Bánhidi talált be a németek kapujába, ezzel pedig átvettük a vezetést az 57. percben. Fél perccel a lefújás előtt döntetlent mutatott az eredményjelző, Gulyás István időt kért, mi támadhattunk a győzelemért. És akkor jött Lékai…megcsinálta a cselt és hárommásodperccel a vége előtt bedobta a győztes gólt. A mérkőzés legjobb játékosának a magyar válogatott beállósát, Bánhidi Bencét választották. Végeredmény Németország – Magyarország 28:29.

Az A csoportban tehát Magyarország végzett az elsőhelyen, mögöttünk Németország, harmadik helyen zárt Uruguay, végül pedig a torna során kilépő Zöld-foki Köztársaság. A középdöntőben a B csoport három továbbjutójával küzdünk majd meg, Spanyolországgal, Lengyelországgal és Brazíliával. A középdöntős mérkőzéseinket már Kairóban fogjuk játszani, először pedig 21-én, csütörtökön fogunk pályára lépni Brazília ellen.

De addig is ízlelgessük ezt a győzelmet még, Magyarország 100%-os teljesítménnyel, maximális vitt ponttal várhatja a középdöntőt! Szép volt fiúk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: