2021. 01. 19., Kedd, 11:42

Németország ellen a csoportelsőség a tét kedd este

Az A csoport két veretlen válogatottja, Magyarország és Németország küzd meg ma este 20.30-tól a csoport első helyéért.

Továbbra sem egyszerűsödik a helyzet Egyiptomban a férfi kézilabda világbajnokságon. A Zöld-foki Köztársaság válogatottja feladni kényszerült a tornát, miután annyi koronavírus fertőzöttjük lett, hogy nem tudják folytatni a versenyt, ez pedig azt jelenti, hogy az összes mérkőzésüket, beleértve a mieink elleni, 34-27-re elvesztett meccset is, 0-10-es végeredménnyel könyvelik el. Mindezek alapján már biztos, hogy rajtunk és az eddig szintén veretlen Németországon kívül, a VB újonc Uruguay is továbbjut a csoportból.

Ma este tehát újra csak egy mérkőzést játszanak le az A csoportban, ahol a magyar válogatott küzd meg a csoportelsőségért Németországgal. Bár sokan úgy tekintenek a jelenlegi német csapatra, mint egy fajta „B keretre”, miután számos alapember nem vállalta a részvételt, mégis, aki látta az Uruguay elleni mérkőzésüket az tudja, hogy egy pillanatra sem lehet lebecsülni őket. Nagy kérdés, hogy ki tud jobban profitálni az elmúlt napokból, mi, akik két napja egy nagyarányú győzelmet tudtak aratni és volt lehetőségünk különböző figurákat gyakorolni, vagy a németek, akik rá tudtak pihenni a csoportrangadóra.

A másodikat is behúzták Lékaiék – Legyőztük Uruguay-t

A másodikat is behúzták Lékaiék – Legyőztük Uruguay-t

Második mérkőzését is megnyerte a magyar válogatott az egyiptomi férfi kézilabda világbajnokságon, miután 26 góllal legyőzték Uruguay csapatát.

Úgy gondolom, hogy elsőkörben az olyan támadásvezetések lennének a legfontosabb, amelyeket lövéssel tudunk befejezni, hiszen abból reméljük, hogy minél több gól fog születni és éppen ezzel meg tudjuk akadályozni a gyorsindításaikat. Hiszen mint ahogy tudjuk, a német Bundesliga is a gyors, tempós kézilabdára és a gyors lerohanásokra épül. Reméljük, hogy ezeket minél jobban ki tudjuk kapcsolni és a visszarendezésünk is úgy fog alakulni, ahogyan azokat az edzéseken elterveztük. Nyilván azt látni kell, hogy az első két meccsen mi sem akartunk olyan kártyákat adni a német válogatottnak, akár egy videóelemzés kapcsán, amellyel mindent megmutatunk, éppen ezért próbáltunk minél kevesebb olyan taktikai elemet villantani, akár támadásban, védekezésben, visszarendeződésben, vagy lerohanásban, amivel fel tudnak készülni a mérkőzésre

- mondta el a Telekom Veszprém hálóőre, Székely Márton a németek elleni mérkőzés kapcsán. Legutóbb 2017-ben, a francia rendezésű világbajnokság csoportkörében játszottunk a németek ellen, amikor is négy góllal 27-23-ra alul maradtunk ellenük. Az MKSZ összesítése szerint a két csapat egymás ellen játszott mérkőzései is a németek felé billentik a mérleget, miután az eddigi 30 mérkőzésből, három döntetlen mellett, a mieink csak hatszor tudtak nyerni, szemben a németekkel, akik 21 alkalommal hagyhatták el győztesen a pályát.

Ha ma este nyerünk, akkor csoportelsőként, két győzelemmel a zsebünkben érkezhetünk meg a középdöntőbe.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: