2021. 01. 17., Vasárnap, 21:17

A másodikat is behúzták Lékaiék – Legyőztük Uruguay-t

Második mérkőzését is megnyerte a magyar válogatott az egyiptomi férfi kézilabda világbajnokságon, miután 26 góllal legyőzték Uruguay csapatát.

Miután a Zöld-foki Köztársaság csapatánál a mieink elleni mérkőzést követően újabb játékosoknak lett pozitív a koronavírus-tesztje, visszaléptek a németek elleni mérkőzéstől, amit így 0-10-re elveszítettek. Ez pedig azt jelentette, hogy az A csoport második játéknapján csak mi léptünk pályára a VB újonc Uruguay ellen. Ismét 16 játékost lehetett benevezni a 20 fő keretből, ezúttal pedig Nagy Bence, Topic Petar, Balogh Zsolt és Mikler Roland maradtak ki. Bodó Richárd gyermeke megszületése után csatlakozott a csapathoz és a keretbe is bekerült, míg Mikler pihentetése azt jelentette, hogy két veszprémi hálóőr, Székely Márton a Telekom Veszprémből és Borbély Ádám a Veszprémi KKFT-ből, nézett szembe a dél-amerikaiakkal.

Vasárnap este Uruguay ellen is győzelem a cél

Vasárnap este Uruguay ellen is győzelem a cél

Folytatódnak az egyiptomi kézilabda világbajnokság csoportküzdelmei. A mai napon Uruguay ellen lép pályára a magyar válogatott.

Nem szokványos módon, de a körülményekhez képest a lehető legjobb hangulatban készültek a magyar válogatott tagjai az Uruguay elleni mérkőzésre. Erről pedig Mikler Roland osztott meg egy különös videót.

Székely kezdett a kapuban, aki az első percekben több bravúros védést is bemutatott. Sikerült hamar meglépni az ellenféltől, így a 8. percben már 5:1-re vezetett Magyarország. Gyorsan összeállt a védekezésünk, folyamatosan jöttek a blokkok és a sáncok is, Székely pedig továbbra is hozta a védéseket. Máthé Dominik egy 102 km/h-s átlövésével már 7 góllal is vezettünk a 14. perben (9:2). Negyed óra elteltével Székely már 75%-n állt a védett lövések tekintetében. 16 és fél perc kellett ahhoz, hogy az uruguayiak belőjék a harmadik góljukat (11:3). A félidő vége előtt aztán egy kis zavar támadt a magyar csapatnál, támadásban több labdát is eladtunk, és a befejezések is pontatlanok voltak, 10 perc alatt csupán 3 gólt tudtunk lőni, míg a dél-amerikaiak 4-et (26. perc 14:7). Az első harminc perc végeztével aztán 8 gólos előnnyel vonulhattak a mieink, Magyarország – Uruguay 16:8 a félidőben.

A második félidőben Borbély Ádám váltotta Székelyt a kapuban, aki egyből védéssel mutatkozott be. Elől pedig a gyors támadásoknak köszönhetően már a 32. percben beállt a 10 gólos különbség (18:8). Máthé Dominik 7. gólját szerezte meg a 37. percben, amellyel már 11-re nőtt a különbség. Egyre inkább kinyílt az  a bizonyos olló, és sikerült ellépni a dél-amerikaiaktól, Borbély bravúrjainak köszönhetően a 40. percben már 14 góllal vezettünk (26:12). A második játékrész felénél újra több pontatlanság jelent meg a magyaroknál, de ezek is bőven belefértek. Tíz perccel a vége előtt Rosta Miklós bombájával már 20 góllal is vezetett Magyarország (35:15), az 57. percben pedig meglőttük a 40. gólt is. Az utolsó percekben még sikerült négy gólt bedobni, így végeredményként 26 góllal, 44:18-ra legyőzte Magyarország Uruguayt. Teljesen megérdemelten, Máthé Dominik kapta meg a mérkőzés legjobbjának járó díjat

Magyarország - Uruguay 44:18

Kedd este a csoportelsőségért küzdenek meg a mieink Németország válogatottja ellen. Az első két mérkőzés talán egyfajta bemelegítés volt a világbajnokság további részére, most jön majd csak az igazi küzdelem! 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: