2021. 01. 17., Vasárnap, 10:49

Vasárnap este Uruguay ellen is győzelem a cél

Folytatódnak az egyiptomi kézilabda világbajnokság csoportküzdelmei. A mai napon Uruguay ellen lép pályára a magyar válogatott.

Míg mi itthon élvezzük a havazást és az igazi téli időjárást, addig Egyiptomban továbbra is folytatódik a rendkívül furcsa mód zajló férfi kézilabda világbajnokság. Pénteken kezdte meg a szereplését Magyarország is, ahol is az első csoportmérkőzésén 7 góllal, 34-27-re legyőzte a Zöld-foki Köztársaságot, a mérkőzésről részletesen itt írtunk.

Simán behúztuk az elsőt - 7 góllal vertük a Zöld-foki Köztársaságot

Simán behúztuk az elsőt - 7 góllal vertük a Zöld-foki Köztársaságot

Tipikus nyitómérkőzés volt, sok erőfeszítés nélkül, több hibával, 7 góllal legyőzte Magyarország a Zöld-foki Köztársaság válogatottját az egyiptomi férfi kézilabda világbajnokság csoportkörében.

A koronavírus miatt folyamatos nehézségekbe ütköznek a csapatok és a szervezők is egyaránt. Nálunk sokáig kérdés volt, hogy egyáltalán megtartják-e az afrikaiak elleni mérkőzést, miután ott újabb fertőzött játékosok kerültek ki a keretből, azonban végül a mérkőzés előtt pár órával megkapták az engedélyt a játékra. Itt azonban nincs vége a zöld-foki szigeteki válogatott „kálváriájának”, ugyanis a mérkőzés utáni PCR-teszten újabb két játékosnak lett pozitív a tesztje.

Sürgős választ kértünk a nemzetközi szövetségtől, azt tudakolva, hogy mely játékosokról van szó, hiszen fontos tudnunk, hogy ők mennyi időt és milyen poszton játszottak ellenünk pénteken. Ezen kívül bizonyítékot is szeretnénk kapni, hogy ezek a játékosok korábban valóban átesetek a fertőzésen, ezért megkértük az IHF-et, hogy végezzenek antitest-tesztet az érintett játékosokon. A magyar delegáció tagjai ma újabb PCR-teszten vesznek részt, miként minden nap. Nagyon bizonytalan a helyzet, nem tudjuk, hová vezet a sok pozitív eset. Játszani szeretnénk, versenyezni, a biztonságunknál azonban semmi nem fontosabb. Nehéz ilyen hírek és információk birtokában a mérkőzésekre fókuszálni, de ezzel minden csapat így van.

- adta közzé az MKSZ facebook oldalán a helyzet kapcsán Nagy László, a válogatott csapatvezetője és a Szövetség alelnöke.

Most azonban már ideje a mai nap küzdelmeire koncentrálnunk. Vagyis csak küzdelemre, ugyanis a fentebb említett problémák miatt a Zöld-foki Köztársaság lemondta a mai mérkőzését Németország ellen, amelyet így 0-10-re elveszít. Ennek ellenére azt mondták, hogy szeretnék folytatni a tornát. Így az A csoportban ma csak egy mérkőzést fognak megtartani, ahol is Magyarország küzd meg a VB újonc Uruguay ellen. A dél-amerikaiak az első mérkőzésen 29 góllal maradtak alul Németországgal szemben (43-14), és bízzunk benne, hogy ma este sem fognak ennél sokkal több gólt dobni. Továbbra is 16 játékost nevezhet be Gulyás István szövetsági kapitány a 20 fős keretből, legutóbb Bóka Bendegúz, Rodriguez Alvarez Pedró és a Telekom Veszprém hálóőre, Székely Márton maradt ki, valamint Bodó Richárd, akinek pénteken született meg a gyermeke így ő csak ma csatlakozott a kerethez.

Ma este is 20.30-tól lépnek pályára a mieink Gízában. Reméljük hétfőn már arról számolhatunk be, hogy a magyar válogatott a csoport éléről várja a keddi, utolsó csoportküzdelmet Németország ellen.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: