2021. 01. 15., Péntek, 21:35

Simán behúztuk az elsőt - 7 góllal vertük a Zöld-foki Köztársaságot

Tipikus nyitómérkőzés volt, sok erőfeszítés nélkül, több hibával, 7 góllal legyőzte Magyarország a Zöld-foki Köztársaság válogatottját az egyiptomi férfi kézilabda világbajnokság csoportkörében.

Sokáig kérdéses volt, hogy játszanak-e a magyarok a Zöld-Foki Köztársaság ellen, miután többen még a világbajnokság helyszínén, Egyiptomban is pozitív koronavírus-tesztet produkáltak. Végül aztán pár órával a mérkőzés előtt megkapták a játékengedélyt, így lejátszhattuk az első csoportmérkőzésünket.

Lehet, hogy mégsem lép pályára ma Magyarország?

Lehet, hogy mégsem lép pályára ma Magyarország?

A mai csoportellenfelünknél, a Zöld-Foki Köztársaság csapatánál tegnap újabb játékosoknak lett pozitív a koronavírus-tesztjük, így kérdésessé vált az esti mérkőzés a válogatottunk ellen.

A 20 fős keretből a szabályok szerint csak 16 játékost lehetett benevezni. Gulyás István, a válogatott szövetségi kapitánya úgy döntött, hogy Bodó Richárd mellett ellett Bóka Bendegúz, Rodriguez Alvarez Pedró és a Telekom Veszprém hálóőre, Székely Márton maradt ki. A mérkőzés Lékai Máté két gyors góljával kezdődött, majd egészen a 6. percig kellett várni az afrikaiak első góljára (5:1). Ezt követően azonban több magyar hiba is becsúszott a játékba, amit a zöld-fokiak ki is használtak és sorozatban három gólt is dobtak, amivel a 8. percben már csak egy volt a magyar előny (5:4). Az első játékrész közepétől aztán fokozatosan magára talált a magyar válogatott és a 21. percben Balogh Zsolt által értékesített büntetővel már 5 góllal is vezettünk (13:8). A félidő végéhez közeledve sok hiba és kapkodás volt mind a két oldalon, végül 19:14-es eredménnyel mentek szünetre a csapatok.

A második játékrészben a magyarok tovább növelték az előnyüket, 6 perc elteltével már 9 góllal vezettünk (24:15). Ez a mérkőzés jó lehetőség volt arra, hogy a Gulyás-Nagy-Chema edző trió különböző taktikai elemeket és felállásokat is kipróbáljon, így többen is lehetőséget kaptak már a második félidő elején is. A 40. percben egy nagyszerű kínai figurát követően Győri Mátyás talált be az afrikaiak kapujába, ezt követően azonban újabb hullámvasút következett. Míg mi rendre hibáztunk a támadásokban, addig a zöld-fokiak magukra találtak elől is. A 48. percben Ancsin Gábor tört meg egy többperces magyar gólcsendet (27:20). Stefan Sunajko szerezte meg a magyar csapat 30. gólját az 53. percben. A végeredmény pedig az afrikaiak találatával állt be. Magyarország - Zöld-foki Köztársaság 34:27. A mérkőzés legjobb játékosának a mieink jobbátlövőjét, Ancsin Gábort választották.

A csoportkör másik mérkőzésén a németek nagyon nagyarányú, 29 gólos győzelmet Uruguay ellen (Németország – Uruguay 43:14). Az A csoport válogatottjai legközelebb vasárnap lépnek pályára, az első mérkőzésen Németország fog megküzdeni a Zöld-foki Köztársasággal, a második mérkőzésen, 20:30-tól pedig Magyarország Uruguay ellen játszik majd.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: