2021. 01. 19., Kedd, 13:05

Már az orosz vakcinát is vizsgálja az OGYÉI - Célegyenesbe ért a Szputnyik V

Az Országos Gyógyszerészeti Intézet emberei már Oroszországban vizsgálják a Szputnyik V vakcinát. 

Szijjártó Péter külügyminiszter Facebook oldalán megosztott videójából kiderül, hogy az OGYÉI csapata megkezdte a helyszíni vizsgálatokat az orosz vakcina kapcsán, ahol ugyanolyan ellenőrzés folyik mint amit már a kínai oltóanyaggal is elvégeztek.

A kínai vakcina tekintetében a szakértőknek csak apró észrevételeik voltak, és a külügyminiszter elmondása alapján pozitívan nyilatkoztak a helyszínen történő vizsgálatokról, ám még további kutatást igényel.

Ahogy a kínait úgy az orosz vakcinát sem használják egyelőre a magyarországi oltásokhoz, ezekhez előbb az OGYÉI engedélye szükséges, de már az orosz vakcina is beért a célegyenesbe. Maga Müller Cecília próbálta eloszlatni a kételyeket a kínai oltóanyaggal kapcsolatban, szerinte nem kell félni a kínai vakcinától sem, mivel magyar szakemberek felügyelik a gyártást.

Hangsúlyozta azt is, hogy csak biztonságos vakcinákkal fognak oltani Magyarországon és ugyan a kínai Sinopharm tartalmazza az inaktív vírust, megbetegedést nem tud okozni. Biztatóan is hangzik, bár annak tükrében, hogy az országos tisztifőorvos a Pfizer vakcináját választotta ez azért komoly kérdéseket vet fel.

Ti mit gondoltok? Oltakoztok, nem oltakoztok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: