2021. 01. 20., Szerda, 13:03

Álhírnek titulálták, hogy pünkösdig tartanak a korlátozások, bár a legutóbbi cáfolatuk is valósággá vált

via

A héten mi írtunk róla elsőként, hogy a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke levelet küldött a szállodák és éttermek tulajdonosainak melyben azt írta, a jelenlegi korlátozások valószínűleg egészen pünkösdig fennmaradnak. Ezt cáfolta most a kormány.

A levél szerint őket a kormányzati kommunikáció, és az MTÜ tájékoztatta arról, hogy a jelenleg érvényben lévő korlátozások valószínűleg pünkösdig fennmaradnak. Erre azért számítanak, mivel a járványhelyzet se hazánkban, se Európában nem javult, a környező országok is folyamatosan hozzák meg a szigorító intézkedéseket, valószínűleg nálunk se lesz ez másképp.

Ezt a levelet országszerte minden nagyobb portál lehozta, mire ma a Kormányzati Tájékoztatási Központ reagált is, miszerint

Alaptalan, felelőtlen rémhír, hogy Magyarországon pünkösdig zárva kell tartaniuk a szállodáknak és éttermeknek. Magyarország Kormánya ilyen döntést nem hozott. A brüsszeli forrásból érkező vakcinák nem elegendőek a tömeges oltás elindításához, ezért a kormány Kínával és Oroszországgal is tárgyal vakcinák tömeges beszerzéséről, hogy mielőbb elinduljon a tömeges oltás Magyarországon!

Ezzel ismét megkérdőjelezték a legtöbb portál szavahihetőségét, ami már nem az első volt, legutóbb novemberben a HVG azon értesüléseit nevezték rémhírnek és hazugságnak, melyek szerint a kormány február 8-ig hosszabbította meg a korlátozásokat.

Most, január végén minden akkori intézkedés továbbra is érvényben van sőt, azok még februárban is élni fognak, így korántsem volt a novemberi infó rémhír. A mostaninál ugyanez a helyzet, a Kormányzati Tájékoztatási Központ rémhírt kiált, ám az idő mostanra bizonyította, hogy legutóbb sem volt téves az értesülés. Amúgy meg ha valóban nem ez a terv, akár meg is oszthatnának egy körülbelüli időpontot, hogy a vendéglátóegységek tudjanak kalkulálni a jövőjüket illetően.

 

Szerintetek?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: