2020. 11. 18., Szerda, 11:16

A kormány nem az intézkedéseket, csak a veszélyhelyzetet hosszabbította meg februárig

via

A Kormányzati Tájékoztatási Központ reagált a szerda reggeli hírekre, miszerint a kormány kedd este február 8-ig hosszabbította meg a korlátozásokat.

Leírásuk szerint

az Index és a HVG alaptalanul rémhírt terjeszt és szándékosan hazugságot állít a mai címlapján. 

Hozzátették, hogy a ma megjelent sajtóhírekkel ellentétben a jelenleg hatályban lévő korlátozó intézkedéseket nem hosszabbította meg a kormány, azok 2020. december 11-ig alkalmazandóak. A kormány a veszélyhelyzetet hosszabbította meg az Országgyűlés döntése alapján 2021. február 8. napjáig. Arra kérik a sajtó munkatársait, hogy ne terjesszenek valótlan állításokat, a már megjelent hamis híreket azonnal korrigálják.

Frissítés: A Magyar Helsinki Bizottság mindeközben közleményben kiállt a hírportálok mellett hozzátéve, "hogy a Kormányzati Tájékoztatási központ jobban tette volna, ha ahelyett, hogy rémhírterjesztést és hazugságot kiált inkább elnézést kért volna a jogalkotási szörnyszülöttért."

Hogy a korlátozások meddig maradnak a veszélyhelyzet során érvényben, azt valószínűleg továbbra is az Operatív Törzs tanácsaira hivatkozva fogják eldönteni.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: