2021. 01. 28., csütörtök, 18:19

Még egy nehéz hónap következik, pedig már betelt a pohár a vendéglátósoknál

Mint az a csütörtöki kormányinfón kiderült, ahhoz, hogy Magyarország elkerülje a harmadik hullámot, márciusig minden korlátozást fenntartanak.

Így a kijárási korlátozás továbbra is fennmarad, a vendéglátóhelyek, mozik és színházak most sem nyithatnak ki. Gulyás Gergely azt mondta, hogy a kormány tisztában van vele milyen nehéz a mostani helyzet a szolgáltató szektornak, azon belül is a vendéglátósoknak, de mégis a türelmüket kéri. A miniszter azt is elmondta, a lazításokat a vendéglátóegységekre vonatkozó korlátozások enyhítésével kezdik majd, amikor erre lehetőség lesz, de a járvány jelenlegi állása miatt ez most még nem lehetséges.

Semmi nem változik - Márciusig meghosszabbították az intézkedéseket

Semmi nem változik - Márciusig meghosszabbították az intézkedéseket

Kiemelt figyelem kisérte a csütörtöki kormányinfót, hiszen a kormánynak lépnie kellett az intézkedések ügyében, hiszen azok februárban érvényüket vesztették volna.

Mindezek előtt Ajkán már január 25-én elfogyott a türelem, tüntettek a vendéglátósok a megélhetésükért és mert egyszerűen dolgozni szeretnének. A tulajok, törzsvendégek és minden velük egyetértő lakos gyülekezett a belvárosi Esti bár előtt, majd együtt vonultak tovább. A békés tüntetést végül nem meglepő módon igazoltatásokkal zárult, négy rendőr és egy fegyveres katona számolta fel a demonstrációt - számolt be az Ajkai szó.

 

forrás: Ajkai szó

 

Nem kis érvágás tehát az újabb hosszabbítás vendéglátásnak, ismét nehéz hónap elé néznek és már országszerte egyre csak fogytán a türelem, hiszen november 11-e óta húzódik a vendéglátóhelyek zárvatartása. Ennek okán több vendéglátóhely is bejelentette már, hogy február elsején tiltás ide vagy oda, de rákényszerültek, hogy kinyissanak.

 

forrás: OLKT.net

A 28-ai kormányinfón Gulyás Gergely külön kitért a tömeges nyitások ügyére:

A kormánynak kötelessége fellépni minden jogszabálysértő magatartás ellen, így azokat a vendéglátóegységeket, amelyek februárban a korlátozások ellenére kinyitnak, hat hónapra bezárhatják.

 

 

 A helyzet mindenképpen reménytelennek látszik, az újabb egy hónapos hosszabbítás igazi arcon csapás az érintett szektoroknak. Orbán Viktor miniszterelnök pedig a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában szintén kitért a fent említettekre és hangsúlyozta, hogy megérti a vendéglátósok és a szállodai dolgozók nehéz helyzetét, de

Nem megoldás, hogy kimegyünk, és megsértjük a szabályokat. Egyértelműek a szankciók, ha valaki ezt megszegi, egymillió forintig terjedő büntetést kaphat. Ha kell, bezárjuk az éttermeket fél évre vagy egy évre, higgyék el, nem éri meg!

 

Ti mit gondoltok erről?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!