2021. 02. 08., hétfő, 10:50

Cigit kértek majd megvertek és kiraboltak egy ittas férfit a 18 éves fiatalok Ajkán

Még 2020. októberében az utcán látták meg a 60-as éveiben járó ittas férfit, akitől előbb cigit kértek, majd megverték, kirabolták és szexuális cselekmény eltűrésére is kényszeríteni akarták. Az ügyészség most 9 és 8 év letöltendő fegyházbüntetésre ítélhetik őket.

Rablás súlyosabban minősülő esete és könnyű testi sértés bűntette miatt vádat emelt az Ajkai Járási Ügyészség azzal a két 18 éves fiatallal szemben, akik 2020. október 9-én késő éjszaka kiraboltak egy férfit Ajkán, továbbá egyiküknek szexuális kényszerítés miatt is kell felelnie.  

A vádirat szerint az elkövetők este 11 óra után távoztak egy helyi kocsmából, amikor felfigyeltek az ittas sértettre. Egyikük cigarettát kért a náluk jóval idősebb, 60-as éveiben járó férfitól, aki közölte, hogy nem dohányzik, egyszersmind megkérdezte a fiataloktól, hogy merre találja a buszpályaudvart. A vádlottak ezután a belváros felé mentek, amikor az autóbuszállomásnál újra meglátták a sértettet. Ekkor az egyik elkövető felvetette, hogy a férfinak biztos van pénze, vegyék elő tőle, amelybe társa bele is egyezett.

 

 

Követték a férfit, majd a buszpályaudvar előtti parkban utolérték, ahol egy sötét, bokros résznél rátámadtak, egyikük ököllel fejen ütötte, melytől a sértett a földre került, ahol mindkét vádlott többször megrúgta, megütötte az összehúzódva védekező férfit. A sértettnek végül sikerült felállnia, és futva próbált menekülni, ám a vádlottak utolérték, és ismét bántalmazni kezdték, melynek következtében a férfi megint elesett. A két fiatal ezek után is ütötte és szidalmazta a sértettet, majd egyikük szexuális cselekmény eltűrésére akarta kényszeríteni, de miután a sértett ellenállt, felhagyott a szándékával. Társa végül átkutatta a földön fekvő sértett zsebeit, és az ott talált 500 forintját elvette. Az ajkai rendőrök röviddel a bűncselekmény elkövetése után a fiatalokat elfogták.

A koránál és egészségi állapotánál fogva védekezésre korlátozottan képes sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett.

 

A letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy beismerésük és tárgyalásról történő lemondásuk esetén az Ajkai Járásbíróság a szexuális kényszerítéssel is vádolt elkövetőt 9 év, míg társát 8 év fegyházbüntetésre ítélje.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!