2021. 02. 11., csütörtök, 11:25

Nyuffika, Cicatábor, Mazsola - Kiderült, hogy mik Magyarország kedvenc becézései!

Pölöskei szörp Valentin-nap alkalmából közel 3000 főt kérdezett meg arról, hogy mi a kedvenc becézése. Ezúttal azonban nemcsak a szerelmes párok, de az anyukák, apukák is a kitöltők között vannak, ami azt jelenti teljes a körkép: a gyermekek becézése és a felnőttek egymás közti becézése is kiderült.

A felmérés eredménye szerint a magyar párkapcsolatok kiemelkedően nagy százalékában van legalább egy Szívem és egy Kicsim – ezen két becenév ugyanis mindkét nem toplistáján szerepel. Egyeseket azonban olyan különös neveken szólítanak, mint a Cicatábor, Nyuffika, Nudli, Nyunyóka, Mazsolám vagy a Gombóc. Persze ők vannak kisebbségben.

A női becenevek esetében a három nyertes egyértelműen a Kicsim, Szívem, Kincsem, míg a férfiaknál a Szívem, Kicsim, Drágám. Nincs tehát túl nagy különbség a két nem válaszai között, ezért a 10-es listát a legjobbakról már a nők és férfiak becézgetéseinek összevonásából láthatjuk:

TOP 10 pár-becézések
1.       Szívem
2.       Kicsim
3.       Drágám
4.       Édesem
5.       Életem
6.       Nyuszi
7.       Szerelmem
8.       Kincsem
9.       Maci
10.     Manó

A Pölöskei által február elején végzett friss felmérés összegyűjtötte a legelterjedtebb gyerek-becézéseket is. Az eredmények alapján a szülők sokszor egészen megmosolyogtató becézésekkel nyilvánítják ki csemetéik iránt érzett szeretetüket. A teljesség igénye nélkül előfordult Zsebibaba, Prücsök, Bambi, Pocoknyúl, de még Bébispenót megszólítás is.

Lány gyermekek becézései TOP 10:
1.       Kincsem
2.       Kicsim
3.       Hercegnőm
4.       Cica
5.       Csillagom
6.       Nyuszika
7.       Manó
8.       Szépségem
9.       Babám
10.     Tündérkém

Fiú gyermekek becézései TOP10:
1.       Manó
2.       Kicsim
3.       Kincsem
4.       Kicsikém
5.       Életem
6.       Kisfiam
7.       Bogyó
8.       Töki
9.       Hercegem
10.     Manócska

 

Ti hogy becézitek egymást?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!