Simán nyert a Veszprém a Zagreb otthonában

2021. 02. 25., Csütörtök, 22:35

Simán nyert a Veszprém a Zagreb otthonában

Könnyed játékkal, 7 góllal legyőzte idegenben a Telekom Veszprém a horvát PPD Zagreb csapatát, ezzel pedig szinte már biztos a csoport második helye.

A keretbe ezúttal nem került be Ligetvári Patrik, Omar Yahia és Székely Márton, a dán klasszis Rasmus Lauge pedig sérülés miatt továbbra sem áll David Davis mester rendelkezésére. Jól kezdte a mérkőzést a Veszprém, de a Zagreb sem adta könnyen magát, 10 perc elteltével még mindig egymás mellett haladt a két csapat (5:5). Ezt követően aztán szépen lassan el tudtak lépni az Építők, a 20. percben már 5 gól volt a mieink előnye (7:12). Kentin Mahé parádésan irányított, a gólok mellett rengeteg jó labdát osztott ki. Két perccel a vége előtt már hét volt közte, amikor is a veszprémiek kicsit elszórakoztak két támadást is, de ez nem sokban befolyásolta a mérkőzés első félidőjének képét. 30 percet követően PPD Zagreb – Telekom Veszprém 11:17.

A második félidőben kicsit pontatlanul kezdett a Veszprém, aminek köszönhetően a horvátok 5 perc után feljöttek 3 gólra is. Nilsson és Maqueda találatainak köszönhetően hamar el tudott szakadni ismét a magyar rekordbajnok, 15 perccel a vége előtt Mahé büntetőből értékesített góljával újra hattal vezettünk (21:27). Ezt követően Moraes percei következtek, négy perc alatt négyszer volt eredményes a veszprémiek brazil beállósa. Öt perccel a vége előtt 9 góllal is vezetett a Telekom Veszprém, de csak úgy, mint az első félidő végén, most is sokat hibáztak a mieink az utolsó percekben, a Zagreb pedig közelebb tudott kapaszkodni. Három másodperccel a vége előtt aztán Nenadic állította be a 7 gólos végeredményt. PPD Zagreb – Telekom Veszprém 28:35.

A mieink legeredményesebb játékosai Andreas Nilsson és Kentin Mahé voltak, akik egyaránt 6-6 találatot szereztek, de érdemes még kiemelni Maqueda és Moraes játékát, akik 4-4 gólt dobtak, míg hátul Cupara és Blagotinsek remekeltek.

A Telekom Veszprém jövő héten szerdán játsza az utolsó Bajnokok Ligája csoportmérkőzését, akkor a francia HBC Nantes csapatát fogadják itthon.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: