2021. 03. 29., Hétfő, 13:41

Megkérdeztük, mikor lesz kész a Veszprém-Felsőörs bicikliút

Korábban beszámoltunk arról, hogy a Veszprém körül lévő biciklis utak többé-kevésbé meg lettek lőve, de szerencsére egy alternatív úton már elérhető Szentkirályszabadja-Balatonalmádi bicikliút is. Viszont mi a helyzet a Veszprém-Felsőörs-Alsóörs fejlesztéssel? Ezzel a kérdéssel fordultunk a veszprémi önkormányzat sajtóirodájához, mutatjuk a legfrissebb infókat.

 

A veszprémiek szívében igenis ott a helye a bicikliknek - tudjuk, hogy dimbes-dombos a városunk, de pont ez a kihívás benne: nem is csoda, a Giro d'Italia elmaradása után a Tour de Hongrie 3. szakasza Veszprémből startol.

Veszprémben és körülötte rengeteg bicikliút-fejlesztés ment végbe az elmúlt időszakban, de folyamatosan fejlesztenek, most épp Eplény és Felsőörs fele épül egy.

Aahogy arról korábban beszámoltunk, a felsőörsi önkormányzat befejezte a bicikliutat, Felsőörs közigazgatási határáig. Korábban Porga Gyula polgármester azt nyilatkozta, hogy a veszprémiek készen állnak a fejlesztésre, már csak a felsőörsiekre várunk - mondta ezt akkor, amikor elkészült a Veszprém-Szabadságpuszta bicikliút.

Teszteltük a bicikliutat Felsőörs felé, ám szomorúan tapasztaltuk, hogy valójában van egy nagyjából két kilométeres szakasz, amit csak agrárutakon és töltésutakon tehetünk meg, itt előnyben vannak azok, akiknek mountain-bike-jellegű bicajuk van.

A fejlesztéssel kapcsolatban kérdeztük a veszprémi önkormányzatot, hogy mikor várható a két út összekötése, a következő választ kaptuk:

A Felsőörs-Alsóörs irányába épülő kerékpárút nyomvonal Veszprém MJV Kerékpáros Hálózati tervében legalább három éve szerepel és a város tudatosan készül a projekt fizikai megvalósítására. Ennek érdekében a város két éve rendelkezik a fejlesztés engedélyezési terveivel és folyamatosan dolgozik annak előkészítésén, aminek egyik meghatározó eleme az építéssel érintett ingatlanrészek tulajdonjogának, másnéven építési jogosultság megszerzése. Sajnos több ingatlan jogügylet lebonyolítása is elhúzódott a koronavírus és egy külföldön élő tulajdonossal való kapcsolatfelvétel miatt. Ha a földhivatalnál megtörténik a bejegyzés az utolsó adásvételről és önkormányzat nevére kerül az ingatlan, akkor átadhatjuk a munkaterületet a kivitelezőnek, ezt követően indulhat el a kivitelezés.

- mondta el szerkesztőségünknek Káposztás Vivien sajtószóvívő.

Reméljük, minél hamarabb elindulhat a fizikai kivitelezés is! 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: