2021. 03. 04., csütörtök, 21:48

Jó hír a bicikliseknek: hamarosan újra lehet a szentkirályi-balatonalmádi utat használni

A Szentkirályszabadja és egyúttal Balatonalmádi felé vezető bicikliút egyelőre a veszprémiek számára megközelíthetetlen, viszont a jövő héttől várhatóan javulni fog a helyzet, hiszen megnyitják az Almádi út egy részét, így a jelenleg déli elkerülőutat, egy felüljáró segítségével, a biciklisek fogják használatba venni.

Korábban beszámoltunk arról, hogy Magyarország megint teljes lezárás alá kerül, így talán a jóidő beköszöntével egyre többen fogják előbányászni a biciklijüket és újra nyeregbe pattannak.

Itt vannak a részletek: Március 22-ig bezár minden üzlet és szünetel minden szolgáltatás

Itt vannak a részletek: Március 22-ig bezár minden üzlet és szünetel minden szolgáltatás

Múlt hét óta adagolja folyamatosan a kormány, hogy újabb szigorítások lehetnek az elkövetkezendő hetekben, Orbán Viktor egyenesen az egész járvány legnehezebb két heteként jelölte meg a következő időszakot. A megbetegedések száma rohamosan nőni kezdett, csütörtökön már rekord közeli, 6278 új...

Apró kellemetlenség a környéken a biciklizéssel kapcsolatban az, hogy Veszprémből jelenleg elég nehéz lejutni biciklivel a Balatonhoz. Meglévő útvonalként eljuthatunk Kádártára, viszont a bakonyi bekötő bicikliút még nincs kész, ezen kívül egyelőre a nemesvámosi vonal működik.

 

Viszonylag újabb fejlesztés volt a Szabadságpusztára kivezető új bicikliút a déli intézményközponton keresztül, viszont ezzel is akadnak problémák: az Almádi út lezárása miatt a forgalmat átterelték részben arra az útra, ami a bicikliút is egyben, így az kifejezetten veszélyes, hiszen széltében nem fér el a biciklis és az autós egymás mellett.

 

illusztráció

Ezen felül tény, hogy Alsóörs és Felsőörs között kiépült a bicikliút, ám az egyelőre szintúgy megközelíthetetlen Veszprém felől: korábban dicsekedtek a városi vezetők, hogy Veszprém már elkészült az ő részükkel, csak a felsőörsiekre kell várni, hogy ez az útszakasz is bekapcsolódhasson a balatoni körbe. Korai volt az elszólás, hiszen Veszprém közigazgatási határáig építette meg a felsőörsi önkormányzat az új utat, viszont a veszprémi önkormányzat nem építette ki az összekapcsoló utat, így az még csak a szántóföldi szervizutakon érhető el, s a felsőörsi út is csak a semmibe torkollik.

 

Hiányzó szakasz

Emellett, az építkezések miatt jelenleg a Szentkirályra vezető bicikliút is használhatatlan a veszprémiek számára, hiszen nem tudunk oda kijutni, csak a mellékvonalon az autósok mellett, ami szintúgy veszélyes.

 

Forgalmi változások

Az Ezt Láttam Veszprémben! Facebook-os csoportban egy fórumozó osztotta meg kérdését, amit Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. felé intézett. Erre a komoly problémára hívta fel a figyelmet, szerencsére remek híreket osztott meg a NIF Zrt.:

[...] Terv szerint a jövő hét folyamán kerül ideiglenes forgalomba helyezésre a gépjármű forgalom részére a 8. sz. főúttal párhuzamosan futó, a szilárd burkolattal ellátott 2x1 sávos terelő út. Ezzel egy időben a párhuzamosan kialakított, délebbre fekvő, eddig a közúti forgalom számára is elérhető útszakaszt pedig az autós forgalom elől lezárjuk és ez fog majd alternatívát adni a kerékpáros forgalom számára [...]

Bicikliúton találkozunk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!