2021. 04. 08., csütörtök, 15:32

Csütörtök este jön a visszavágó a Vardar ellen

Csütörtök este hazai pályán küzd meg a Telekom Veszprém a HC Vardar 1961 ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének második mérkőzésen.

Miután múlt héten 14 gólos, kiütéses győzelmet aratott a Telekom Veszprém a Vardar otthonában, nem sok kérdés maradt a továbbjutást illetően. Ma azonban még hátra van a visszavágó, ahol pontot tehet a magyar rekordbajnok a nyolcaddöntős párharcára.

K.O.! A Veszprém 14 góllal ütötte ki a Vardart idegenben

K.O.! A Veszprém 14 góllal ütötte ki a Vardart idegenben

Kőkemény védekezéssel és magabiztos támadójátékkal, 14 góllal legyőzte a Telekom Veszprém a HC Vardar 1961 csapatát a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első találkozóján. Ezzel úgy néz ki el is dőlt a továbbjutás sorsa.

Az első mérkőzésen az Építők kőkemény védekezéssel és magabiztos támadójátékkal átrohantak az észak-macedón ellenfelükön és meg sem álltak 41 gólig. A Veszprém nem játszott a hétvégén bajnoki mérkőzést, így volt idejük kipihenni magukat és kellőképpen felkészülni a mai találkozóra. Természetesen szó sincs arról, hogy tét nélküli lenne a mai párharc, hiszen aki követi a nemzetközi kézilabdát, tudja nagyon jól, hogy ha van csapat, akit nem szabad lebecsülni, az a Vardar.  

Ha a Veszprém ma továbbjut, akkor a HBC Nantes csapatával küzdhetnek meg a Final4-ba jutásért, miután a franciák egy végletekig kiélezett párharcon kiejtették a lengyel Kielce csapatát.

Kiváló meccset játszottunk az odavágón. Nem gondolom, hogy bárki is számított arra, hogy ekkora előnyt szerzünk majd kint. A Vardar legnagyobb különbségű veresége csupán hét gól volt a csoportkörben. A játékunk minden eleme jó volt: támadás, védekezés, visszarendeződés és a kontratámadások is. Boldogok vagyunk, de nem akarunk bealudni. Ez az összecsapás 120 percig tart, és még csak a felénél járunk. Be kell fejeznünk, amit elkezdtünk. Nem becsülhetjük le a riválisunkat, de mégis nagy önbizalommal megyünk bele az előttünk álló találkozóba. Be akarunk jutni a negyeddöntőbe. Szeretnénk, ha a csapat formája változatlan maradna, hasonló komolysággal. Olyan kemény párharcot várok, mint kint Szkopjéban volt, és olyan teljesítményt is hazai pályán.

- nyilatkozta a mérkőzést megelőzően a Telekom Veszprém vezetőedzője, David Davis.

 

 

Reméljük ma egy felszabadult és látványos kézilabdát láthatunk a Veszprémtől és jó felkészülés lesz ez az április 11-12-i Magyar Kupa négyes döntőre.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!