2021. 04. 27., Kedd, 09:03

Két veszprémi is pályára lép holnap a spanyolok elleni válogatott meccsen

A héten folytatódnak az EHF Euro Cup mérkőzései. Szerdán Antequerában Spanyolország ellen lép pályára a magyar férfi kézilabda válogatott, míg szombaton Veszprémben Horvátország lesz az ellenfél.

Az EHF Euro Cup mérkőzéseken a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság előtt selejtezőn nem szereplő csapatok vesznek részt, vagyis a két házigazda Magyarország és Szlovákia, valamint a legutóbbi EB két döntőse, Spanyolország és Horvátország. Jelenleg 6 ponttal mi vezetjük a csoportot, a második helyen Horvátország áll, őket követik a spanyolok, végül pedig a szlovákok zárják a sort. Most szerdán az EB címvédő Spanyolország ellen küzdünk meg, akiket már egyszer sikerült legyőznünk hazai pályán, akkor 32:29-es győzelmet tudtunk aratni.

Az MKSZ hivatalos tájékoztatása szerint az előzetes kerethez képest több változás történt: Ancsin Gábor és Hornyák Péter sérülés, míg Győri Mátyás rosszulléte miatt kénytelen kihagyni a válogatott mérkőzéseit, utóbbi játékos koronavírus-tesztjei azonban negatívak. Helyettük két kerettag csatlakozik a csapathoz: Bujdosó Bendegúz és Leimeter Csaba. A most következő két mérkőzésre a városunk csapataiból csak a Telekom Veszprém ad ezúttal játékosokat, ott lesz a keretben Lékai Máté és Ligetvári Patrik is.

A magyar válogatott kerete:

  • Kapusok: MIKLER Roland (MOL-Pick Szeged), SZÉKELY Márton (FC Porto, portugál)
  • Jobbszélsők: BUJDOSÓ Bendegúz (Ferencváros), RODRIGUEZ ALVAREZ Pedro (Balatonfüredi KSE)
  • Jobbátlövők: LEIMETER Csaba (PPD Zagreb, horvát), MÁTHÉ Dominik (Elverum, norvég)
  • Irányítók: HANUSZ Egon (Csurgói KK), LÉKAI Máté (Telekom Veszprém)
  • Beállók: BÁNHIDI Bence (MOL-Pick Szeged), ROSTA Miklós (MOL-Pick Szeged), SIPOS Adrián (Grundfos Tatabánya), TOPIC Petar (Balatonfüredi KSE)
  • Balátlövők: BODÓ Richárd (MOL-Pick Szeged), LIGETVÁRI Patrik (Telekom Veszprém), SZITA Zoltán (Orlen Wisla Plock, lengyel)
  • Balszélsők: BÓKA Bendegúz (Balatonfüredi KSE), KOVACSICS Péter (Ferencváros)

Szövetségi kapitány: GULYÁS István
Edző: Chema RODRIGUEZ
Csapatvezető: NAGY László

A tavaly novemberi találkozón 7 gólig jutott Rosta Miklós, míg Máthé Dominik és Bóka Bendegúz egyaránt 5-5 találatot szereztek, nagy szükség lesz most is erre a teljesítményükre! A szerdán este 20.30-kor kezdődő mérkőzést a DunaWorld fogja élőben közvetíteni.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: