2021. 05. 17., Hétfő, 12:43

A 22 éves, rózsaszín mezes magyar bringás srác, aki tarol a Giro d'Italia-án

Valter Attila olyan szintre lépett, ahol még magyar bringás nem járt - a fehér mez után a rózsaszín, kiemelt mezt is megszerezte, összesítésben az 5. helyen áll jelenleg.

Giro d’Italia a második legrangosabb kerékpáros körverseny a Tour de France után, amelyet évente rendeznek meg Olaszországban, ahol a bringások három héten keresztül, járják be a különböző szakaszokat, összesen 3979.9 km-nyi távot, melyek között vannak sík - és hegyi szakaszok sprinthajrával vagy hegyi befutóval, illetve csapat- és egyéni időfutamok is. 

Minden szakasz idejét mérik, a célba érkezés után a versenyzők idejét hozzáadják az előző szakaszidejeikhez és aki a legkisebb idővel rendelkezik, az vezet. Aki pedig az élen áll, felveheti a rózsaszín trikót, a Maglia Rosát.

Az első magyar országúti kerékpárversenyző pedig Valter Attila, a 22 éves csömöri születési srác lett, aki igaz, hogy a verseny eddig még csak egy napján, de viselhette a kitűntetést jelentő rózsaszín mezt, ezzel az egész országnak óriási büszkeséget okozva.

Bármennyire is nagy dolog volt a rózsaszín trikóban versenyezni, mégse fogható ahhoz a reakcióhoz amit otthon kiváltott. Álmomban sem gondoltam, hogy ennyien, országszerte szurkolni fogtok egy kerékpárosnak, arra pedig végképp nem, hogy sok épület mellett a Puskás Ferenc Stadion is rózsaszínbe fog díszelegni. Ma úgy mint eddig, magamért, a csapatomért és Értetek küzdöttem, ezzel próbálva megköszönni azt az óriási pink-dömpiget amit az országra és rám borítottatok! 

A mai nappal együtt még 12 versenynap, összesen 1930. 3 km van vissza, úgyhogy nagyon elkél a szurkolás a magyar reménységnek!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: