2021. 05. 20., csütörtök, 12:30

Futóbiciklit nyert az Egry Úti Óvoda Bambi csoportja

Négy intézményben adtak át jutalmakat a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága által meghirdetett rajzpályázat helyi fordulója nyerteseinek.

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága felmenő rendszerű gyermekrajzpályázatot hirdetett Így közlekedtek Ti címmel óvodás, alsó és felső tagozatos általános iskolai tanulók részére. A gyerekeknek azt kellett a rajzaikon megjelentetni, hogyan érzékelik a körülöttük közlekedőket, illetve azt, ahogy maguk is részt vesznek a közlekedésben. A gyerekek jellemzően a mobiltelefon szabályos használatára, a biztonsági övre és a gyermekülés fontosságára, valamint a kerékpáros és a gyalogos közlekedés szabályaira hívták fel a figyelmet a legkülönbözőbb technikával készült alkotásaikban.

 

forrás: egryovi.hu

 

Az oktatási intézményekből érkező rajzok közül a meghirdetett kategóriák legszebbnek, legötletesebbnek ítélt pályamunkáiért a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársaitól vehették át jutalmukat a gyerekek. A díjazottak okleveleit és baleset-megelőzési ajándékcsomagjait Bakler Zoltán rendőr őrnagy, a Veszprémi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának megbízott vezetője és Pintér József címzetes rendőr főtörzszászlós, baleseti helyszínelő, a Veszprémi Balesetmegelőzési Bizottság (VBB) titkára juttatták el a gyermekeknek 2021. május 17-én és 18-án. A csoportos nevezésben a legeredetibb munkát a veszprémi Egry Úti Körzeti Óvoda Bambi csoportja küldte be. Mivel az az információ érkezett az óvodától, hogy az udvaron a gyerekek kedvenc játékából csak egy darabbal rendelkezik az intézmény, a VBB egy második futóbiciklivel és kerékpáros fejvédővel lepte meg a gyerekeket.

 

 

A beérkezett gyermekrajzokból kiállítás nyílt a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság aulájában, az Egry Úti Körzeti Óvoda csoportos alkotása pedig a Veszprémi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának falát díszíti.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!