2021. 05. 25., Kedd, 11:23

Gripenek az égen, konvojok a földön – Két hétig gyakorlatokra lehet számítani Veszprémben

A nemzetközi komplex harcászati gyakorlat során a megszokottnál jelentősebb katonai légijármű-forgalom várható a Magyar Honvédség Központi Lő-és Gyakorlóterén, továbbá Kecskemét, Eger, Mezőkövesd, Tiszafüred, Tiszaújváros, Nagyatád, Kaposvár, Szigetvár, valamint Szolnok, Veszprém, Várpalota és Hajmáskér térségében.

A MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis tájékoztatása szerint 2021. május 24 - június 10. között összehangolt levegő-föld gyakorlatot hajt végre a Magyar Honvédség négy alakulata, ezért a megszokottnál nagyobb zaj- és hanghatás várható a felsorolt települések fölött munkanapokon 08:00-20:00 között.

De nem csak a légtérben, a közutakon is megnövekedett katonai gépjármű-forgalomra kell számítani. Nemzetközi gyakorlatot tartanak Magyarországon május 22. és június 12. között a Magyar Honvédség Központi Gyakorló- és Lőterének térségében, Újmajor, Hajmáskér, Körös-hegy, Bakonykúti és Újdörögd környékén.

Éleslövészetekkel járó hadgyakorlatok miatt tilos lesz a túrázás Tótvázsony környékén

Éleslövészetekkel járó hadgyakorlatok miatt tilos lesz a túrázás Tótvázsony környékén

A Magyar Honvédség a lakosság és a természetjárók megértését kéri.

Ezek miatt az országos közúthálózat több szakaszán lehet katonai konvojokra számítani, köztük Veszprém térségében is. Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kisérőjárművek biztosítják.

A Magyar Honvédség arra kéri a lakosságot, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai konvojokat.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: