2021. 06. 01., kedd, 11:58

Figyeljetek mi van a samponotokban, mert ez az anyag hajhullást okozhat

A Unilever egyik leányvállalatát a TRESemmé-t perelte be két nő az Egyesült Államokban akik azt állítják, hogy az egyik termékcsalád samponjától égő fejbőrt és hajhullást tapasztaltak.

A per során azzal érveltek, hogy a Unilever és a Conopco is átverte a fogyasztókat, ezzel pedig megsértette a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokról és a fogyasztóvédelemről szóló törvényt, mivel nem figyelmeztetik a termékeket használókat a DMDM Hydantoin nevű anyag jelenlétéről, ami hajhullást és bőrirritációt okozhat.

 

Forrás:india.com

 

Az anyag gyakran szerepel samponok, balzsamok és más kozmetikumok összetevő listáján annak ellenére, hogy egy tanulmány során már megállapították, hogy bőrgyulladáshoz vezet. A Unilever már korábban is szembe nézett ilyen jogi lépésekkel, amikor a Suave egyik termékcsaládjánál szintén a DMDM Hydantion nevű tartósítószer miatt adtak be csoportos keresetet. 2012-ben a vállalat visszahívta az érintett termékeket és 10,2 millió dollárt fizetett a pereskedőknek.

 

Ha a cikk végére már szaladtál is a fürdőszobába megnézni, hogy a te samponod tartalmazza-e ezt az anyagot, akkor érdemes lehet a Krémmánián a következő kiszemelt hajápolód összetevőit lecsekkolni vásárlás előtt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!