Mi pedig kóstoljuk meg Almádit!
Nem akármilyen programmal robbannak be az idei szezonba a vendéglátósok Almádiba, hiszen ismét megrendezésre kerül a Megfőzzük Almádit gasztro rendezvény, melynek keretein belül több helyi egység is különlegesebbnél különlegesebb fogásokkal készül. Az idei gasztro ünnep főszereplői a közönség szavazás után a zöldborsó, meggy, harcsa és a gomolya lesz.
Bizony körbe kell járni a Megfőzzük Almádit tagokat, ha minél többféle finomságot szeretnétek megkóstolni a megszavazott alapanyagokból.
És hogy kik vesznek részt a rendezvényben? Mutatjuk:
Meggyes gomolyafagylalt
Csalló Pálinka
Meggyet fizet kettőt kap akció
Egy üveg meggy pálinka mellé kapsz egy érlelt meggyet vagy fürtös vadmeggyet!
Ivácson Kistermelői Élelmiszerek
Batúr és füstölt gomolya, meggyes joghurt és füstölt harcsás zsendice.
Minden vásárló nyomtatva megkapja a gomolya sütés receptjét, sőt egy fagyikupon is jár minden megrendelőnek, amellyel meggyes gomolyát ehet az Amaretto fagyizóban.
Jóbarátok Halsütöde
Zöldborsó krémleves pirított mandulával
Grillezett gomolya sajt kevert salátával
Harcsapaprikás kemencés túrós csúszával
Mákos túrógombóc meggy raguval
Kerekes Pince
Citrusos zöldborsó krémleves konfitált harcsafilével
Kemencében párolt marhapecsenye pirított darával és meggymártással
Spárgával grillezett gomolya hideg epersalátával
Fokhagymás harcsafilé paprikás mártással, szalvéta gombóccal, desszertnek pedig Panna cotta kardamomos meggyraguval.
Fehérboros zöldborsós rizottó kardamomos édesköménnyel, mentás borsóhabbal
Meggyes-tárkonyos morzsapite
Na ki megy?