2021. 06. 17., csütörtök, 09:48

Egy kutatás szerint jobb eredményeket érhetünk el varázsgombával, mint antidepresszánsokkal

A varázsgomba hatóanyagát már több kutatásban is vizsgálták a depresszió kezelésére.

Egy új vizsgálat összehasonlította a pszilocibint, a pszichedelikus gomba hatóanyagát egy hagyományos szelektív szerotoninvisszavétel-gátló antidepresszánssal szemben, ami alapján úgy tűnik a pszilocibin jobban szolgál a depresszió kezelésére.

Úgy tűnik, hogy a pszilocibin-terápia legalább olyan hatékony, mint egy vezető hagyományos antidepresszáns, gyorsabb, megnyugtató biztonsági profillal hat, ha professzionális terapeuták adják - mondta Robin Carhart-Harris, a Londoni Imperial College pszichedelikus kutatóközpontjának vezetője. 

A kísérlet során az alanyoknak nem mondták el előre, hogy éppen SSRI antidepresszánst, placebo pirulát vagy pszilocibint kap. Mivel a tanulmány során csupán néhány tucat résztvevőt vizsgáltak, így ahhoz, hogy a gomba hatóanyaga ugyanolyan jóváhagyást kapjon, mint az SSRI, további vizsgálatokra van szükség. 

De tekintettel a pszilocibin-kutatás biztonságos, legális és átfogó elvégzésének számtalan kihívására, ez a tanulmány még mindig elég lenyűgöző teljesítmény.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!