2021. 07. 08., Csütörtök, 17:33

Elviselhetetlen a hőség a veszprémi kórház gyermekosztályán - Klímára gyűjt egy apuka

Egy apuka 34,7 fokos hőmérsékletet mért a veszprémi kórház gyermekosztályán csütörtökön, azonnal gyűjtésbe kezdett a Facebookon. 

Melegrekordokat döntöget a július, az országos tisztiorvos két napja el is rendelte a legmagasabb fokú hőségriadót. Mindannyian érezzük az extrém hőség emberi szervezetre mért megterhelő hatását, nem beszélve azokról, akik betegek, esetleg kórházba kényszerülnek és ott a hűtetlen falakon belül, betegen kell átvészelniük a kánikulát.  

Szerdán egy veszprémi apuka mutatta meg egy hőmérővel a Facebookon, mit is jelent ez a hőség pontosan mérve a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház Gyermekosztályán: az édesapa gyógyuló gyermeke mellől posztolt fotót egy hőmérővel, amely 34,7 fokot mért a szobában. 

Az apuka panaszkodás helyett azonnal közösségi gyűjtést kezdeményezett, egy nagy teljesítményű klíma berendezés árát szeretné közösségi összefogással összegyűjteni, amely első becslések szerint 2 millió forintba kerülne és a gyermekosztály folyosóján elhelyezve a szobák hűtését egy csapásra meg is oldaná.

Én azt gondolom, átérezve azt a szenvedést ami a beteg gyermekek osztályán történik, 50.000,- forint adománnyal meg is nyitnám a számlát, ha Ti is úgy gondoljátok, összejöhet a projekt és a veszprémiek össze tudnak dobni kétmilliót a beteg gyermekek érdekében

A korrektség jegyében a befolyt összegek egy ügyvédi iroda letéti számlájára kerülnek, majd amikor összejön a kívánt összeg, azt a kórház gyermekosztályának alapítványához utalják át.  

Ha szeretnétek segíteni, akkor a 

11748007-20186368-as számlaszámra,

Dr. Kovács Eszter Ügyvédi Irodája névre,

a közlemény rovatba "klímát a gyerekeknek" megjegyzéssel megtehetitek. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: