2021. 07. 26., hétfő, 11:10

Tíz éven belül betiltaná a cigarettát a Philip Morris

Jacek Olczak vezérigazgató szerint a cigarettákat ugyanúgy be kéne tiltani, mint az Egyesült Királyságban a benzinautókat 2030-tól.

A Philip Morris International vezérigazgatója felszólította az Egyesült Királyság kormányát, hogy egy évtizeden belül tiltsa be a cigarettát. Érdekes lépés ez, hiszen így a dohányipar és maga a Philip Morris egyik legnagyobb vállalatát, vagyis a Marlborot is megszüntethetné.

Jacek Olczak szerint a vállalat cigaretta nélkül látja a világot és minél előbb megtörténik, annál jobb lesz mindenkinek, illetve a cigarettát úgy kell kezelni, mint a benzinautókat 2030-tól.

A Philip Morris International nemrégiben azt mondta, hogy forgalmának fele nem dohányzó termékekből származik, mivel egy „egészségügyi és wellness társasággá” változik, amelynek vezetői fizetése új, a világ füstölésétől mentes küldetéséhez kötődik a cigaretta fokozatos megszüntetésével.

Környezettudatos tisztítószerek vásárlásában segít egy új magyar applikáció

Környezettudatos tisztítószerek vásárlásában segít egy új magyar applikáció

Az új magyar fejlesztésű alkalmazás a Tudatos Vásárló segít abban, hogy vásárlásunk során környezettudatosabb tisztítószereket válasszunk.

Így a dohányipar inkább olyan cigaretta-alternatívák felé mozogna, mint az IQOS, ami hevíti és nem égeti a dohányt, illetve az e-cigaretták.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!