2021. 08. 12., Csütörtök, 10:01

Érkeznek a Perseidák! - 5 veszprémi helyszín, ahonnan érdemes nézni a hullócsillag záport

Érkezik az év leglátványosabb és legszebb hullócsillagraja a Perseidák. A meteorraj augusztus 12-ről 13-ra virradó éjszak éri el a maximumát, így ekkor lesz a leglátványosabb a jelenség. Mi pedig hoztunk 5 tippet Veszprém és környékéről, ahonnan zavartalanul csodálhatjátok a hullócsillagokat, így nektek csak a pokrócról na meg a kívánságlistáról kell gondoskodnotok.

 

Érdemes lesz ma sokáig fennmaradni, hiszen érkezik az év leglátványosabb csillaghullása, amihez ráadásul idén kifejezetten kedvezőek a meteorológiai viszonyok is, így már csak egy tökéletes helyszínt kell választanunk, lehetőleg olyat, ahol minimális a fényszennyezettség. Tehát az igazi csillagvadászathoz egyszerűen csak minél messzebb kell menni a várostól. Mutatjuk a mi tippeinket:

#1 Csatárhegy-Ördögszikla

Első számú tippünk az Ördögszikla, mi biztos, hogy ide mennénk. Érdemes időben érkezni hogy, ha már kiszakadunk a betonrengetegből egy kis természetjárós túra is beleférjen a hullócsillag vadászat előtt.

#2 Gulya-domb

Nem kell messze menni, hiszen a Gulya-domb tisztásai is tökéletesek lehetnek egy kis augusztus esti csillaglesre.

#3 Balatonakarattya, Magaspart

Itt már azért kocsiba kell pattanni, de a kilátás amúgy is mindenért kárpótol és csillaglesnek sem utolsó hely.

#4 Benedek-hegy 

Na jó, nem a legtökéletesebb hely a hullócsillag vadászathoz, de gondoltunk a lustákra és azokra is akik gépjármű hiányában messzebb nem tudnak menni. Ez pedig a mindig szép Benedek-hegy, amit bárki könnyen megközelíthet. Pokróc, bor, hullócsillag, mi kell még?

#5 Nemesvámos-Balácapuszta, Római villagazdaság, romkert

A városból kiérve tulajdonképp bármelyik mező vagy tisztás tökéletes helyszíne lehet az esti meteorraj megfigyelésének, de ha mégis egy különleges helyet választanál akkor érdemes célba venni nemesvámosi romkertet.

Ti hova mentek?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: