2021. 09. 10., péntek, 12:09

Balatonvilágoson szeptember 17-én jön a Balaton Ünnepe

Hagyományteremtő szándékkal, először rendezik meg a Balaton Ünnepét Balatonvilágoson, a Club Aliga területén szeptember 17-én. Az esemény célja, hogy évente egyszer ünnepi program keretében találkozzanak egymással mindazok, akik sokat tesznek a Balatonért: a vendéglátók, a szolgáltatók, a szervezők, a művészek és a közönség.

A fesztiválos hangulatú programban fél-egyórás koncerteket adnak azok a zenekarok, amelyeket az elmúlt évek-évtizedek során megihletett a Balaton. Érkezik a KFT, a Kelemen Kabátban, a Hősök, a Valmar, a Best of Balaton-kurátor Marsalkó Dávid csapata, a Halott Pénz pedig a balatoni szezon utolsó koncertjét adja. Az esemény a www.molnagyonbalaton.hu -n élőben is követhető lesz.

A mi fiunk borja - Kollégánk készítette a Hősök jubileumi turnévideóját - VIDEÓ

A mi fiunk borja - Kollégánk készítette a Hősök jubileumi turnévideóját - VIDEÓ

Fennállásának 20. évfordulóját ünnepli az országszerte nagy népszerűségnek örvendő veszprémi csapat a Hősök, akik ennek apropóján hétről hétre meglepik valamivel a rajongóikat. Most épp egy hangulatos turnévideóval jelentkeztek, mely bemutatta egyik nyári kalandozásukat Kelet-Magyarországon, némi...

A Balaton Ünnepén mostantól minden évben életműdíjat adnak át annak, aki a tizenegy tagú kuratórium döntése szerint évtizedek óta jelentős szerepet tölt be a Balaton turisztikai életében. Idén az életműdíjat Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök étterem tulajdonosa kapja. A Balaton Ünnepén adják át a Balaton Dalának járó díjat is. Az elmúlt évtizedekben ugyanis balatoni ihletésű dalok egész sora született, ezek közül a fesztivál szervezői több tucat dalt gyűjtöttek össze, amelyekre egy hónapon át szavazhatott a közönség.

"A Balatoni Kör szervezésében azok a balatoni borászatok jelennek meg a helyszínen, amelyek a Best of Balaton 2021-es listáján is szerepelnek. A közönség és a meghívottak több helyen találkozhatnak azokkal a vendéglátókkal, akik ugyancsak a Best of Balaton idei kiválasztottjai. Saját ételekkel és standdal érkezik a Kistücsök étterem, bográccsal várja a vendégeket a zamárdi Rozmaring vendéglő, jelen lesz mások mellett a balatonkenesei G&D kézműves cukrászat és pékség, a Pörc, a BL Delikát, a Móni Süti és a Rusty Coffee" - közölte Fülöp Zoltán, a VOLT Produkció vezetője.

A Best of Balaton idei ötven résztvevőjéről ötven riportfilm készült, melyek a www.bestofbalaton.hu oldalon látható.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!