2021. 09. 23., csütörtök, 10:43

5500 forint/óra – Ennél olcsóbban nem vehetünk vezetésórákat Veszprémben

Határ a csillagos ég, bár a fővárosban rosszabb a helyzet.

Aki betölti a 16,5 éves korát beiratkozhat egy autósiskolába és elkezdheti a KRESZ tanfolyamot. A KRESZ-nél eltérő árak vannak, ugyanis aki az e-learning képzést választja, amellyel otthon bármikor, bármennyi ideig tanulhatja az anyagot az nagyjából 10 ezer forintot spórol azokkal ellentétben, akik a hagyományos tantermi képzést választják.

Mélyen zsebbe kell nyúlni: 70 ezer forinttal drágult a jogsi négy év alatt

Mélyen zsebbe kell nyúlni: 70 ezer forinttal drágult a jogsi négy év alatt

Hamarosan pedig még drágább lesz az autósiskolák szövetségének elnöke szerint.

A veszprémi autósiskolák weboldalait böngészve a Bajai László Autósiskola 40 ezer forintos e-learning ára és a Bíró Autósiskola 39.900 forintos akciója bizonyult a legolcsóbbnak, míg a többi iskolában átlagosan 50 ezer forint körül mozog a képzés. A drágábbik része viszont nem itt kezdődik, hanem a vezetés gyakorlatnál: jelenleg is 30 óra vezetés szükséges ahhoz, hogy vizsgázni mehessen a tanuló. Egy óra vezetés az ország területén eltérő árakon mozog a régiótól és az oktatás időpontjától függően, de bizony 5 és 10 ezer forint között mozognak ezek az órák.

 

B-kategóriás jogosítvány esetében elmondhatjuk, hogy a nagy átlag Veszprém területén a 6000 forintos óradíj hétköznaponként. A gyorsított jogosítvány, illetve hétvégi gyakorlatok esetében 7000 és 9900 forint között mozog egy óra, a legalacsonyabb árakat ismét a Bajai László Autóiskolában és a Bíró Autósiskolában 5500 forint/tanóra áron találtuk. Vizsgadíjakkal, ha elsőre sikerül mindegyiken átmenni átlagosan 230 ezer forintnál áll meg egy sima B-kategóriás jogsi.

 

 

Míg 2017-ben 166 ezer forint volt a jogosítvány átlagára, 2021-ben már 235 ezer forint.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!