2021. 10. 07., csütörtök, 11:15

Mit lehet így csinálni? - 4 program a környéken ha esik, ha fúj

Szerencsére programok akadnak bőven, rengeteg koncert vár ránk októberben, sorra nyíltnak az új egységek, amik csak azt várják, hogy felfedezzétek őket. És ezen felül is akad még tennivaló, mutatjuk mit szedtünk nektek össze esős időre.

#1 Festetics-szabadulószoba

Rögtön indítanánk egy jó kis programmal a Balaton Múzeumban: ezért az élményért érdemes becélozni Keszthelyt, a történet szerint a II. világháború végnapjaiban járunk: a Festetics-kastély úrnője, Haugwitz Mária grófnő a hercegi cím örökösével, Festetics Györggyel már hónapokkal ezelőtt elhagyta az országot. A front elvonulása után kifosztják a kastélyt, de valahogy a kincsek egy része megmarad. A küldetés megtalálni a befalazott könyvtárszobába vezető titkos ajtót és megmenteni a Festeticsek örökségét.

 

forrás: balatonmuzeum.hu

 

#2 Tapolcai Tavasbarlang

Már most kicsit eltávolodtunk a Balaton partjaitól, de ezt nem hagyhattuk le. Ha eddig még nem jártál volna ott, akkor itt az ideje: szerencsére a barlangban teljesen mindegy, hogy esik-e vagy sem, de Tapolca híres tavasbarlangjában csónakázni bármilyen évszakban kihagyhatatlan élmény. 

 

forrás: outdooractive

#3 Szent György-hegy

Ha esetleg véletlenül mégsem szakadna ránk az ég, akkor irány a természet. A Balaton felvidékén, a Tapolcai-medence közepén, 415 méter magasságba nyújtózkodik a Szent György-hegy, 1-2 méter vastag bazaltoszlopjai pedig nem mindennapi látványt nyújtanak, de a bazaltoszlopok mögött a tanúhegyek lánca és a Balaton csillogó víztükre sem utolsó látkép.

 

forrás: csodálatos magyarország

 

#4 Próbálj ki új helyeket

Ahogy azt már említettük, rengeteg új egységgel bővült a felhozatal városunkban is: megnyitott a Kunszt, de ott van még a Derce is, a Balaton felé kanyarodva pedig a Kövesd a Mucit vagy éppen a Bánya, szóval van bőven miből szemezgetni. 

 

 

+1 Árpád Fürdő – Székesfehérvár

Bár nem éppen a Balaton környéke, de cserébe legalább nem kell messze menni, és mi lehetne jobb program a hideg esős napokra min egy jó kis fürdőzés. Mindenképp érdemes célba venni az egykori koronázóváros műemlékfürdőjét, a székesfehérvári szecessziós stílusú Árpád Fürdőt, melynek különlegessége a mozaikkal kirakott török fürdő. Ebben a medencében a 36-38 fokos vízben üldögélve valahogy csak ki lehet pihenni a hétköznapok fáradalmait.

 

forrás: szallas.hu

 

És ha ezek közül egyik sem, akkor még mindig ott a mozi meg a Netflix.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!