2021. 08. 16., hétfő, 14:48

4 új hely a Balatonnál, ahová mindenképp érdemes benézni a nyár utolsó heteiben

Utolsókat rúgja az idei nyár, de nincs megállás, hiszen van még vissza pár hét azért! Zajlik a Rozé Rizling, na meg a Balatonfüredi borhetek, hamarosan kezdetét veszi az Utcazene Fesztivál és a 10 nap Strand is, szóval van miből szemezgetni bőven. Mi pedig arra gondoltunk, kicsit kibővítjük azt a balatoni bakancslistát és hozunk nektek egy újabbat, méghozzá azokról az új helyekről a Balcsinál, ahova mindenképp érdemes ellátogatni a nyár utolsó heteiben.

 

#1 Kövesd a Mucit!

 

Na ez érdekes, a Nassasszony minden napszakban elkényeztet, legyen szó reggeliről, ebédről, vagy vacsiról és persze inni is ad, méghozzá helyi termelők legjobb nedűiből. Mert Muci a legjobbat akarja neked. Az idén tizedik születésnapját ünneplő Zing Burger csapatának régi vágya teljesült az Aszófőn megnyitott Kövesd a Mucit! kertjével, ahol nemcsak a kiváló Zing burgerek képviseltetik magukat, de van itt villásreggeli is, az à table! franciára hangolt finomságaival. Szóval ha gasztro, akkor Kövesd a Mucit a tuti tippünk. 

 

 

#2 Piknik a hegyen

Fúúú, mi kell még. Randitippünk következik, tőlünk nektek: ezt programot pont úgy kell elképzelni ahogy gondolod, komplett piknikszett, takaróval, kis kosárral, gyertyával, borral, virággal.. Csak itt egymáson kívül a gyönyörű Balatont is nézhetitek. Nemes egyszerűségével olyan nagyszerű ez az egész. 

 

 

 

#3 Bánya:

 

A Bánya névre hallgató új kulturális kezdeményezés Salföldön, a homokbánya rég elfeledett területét tölti meg élettel újra. Szó szerint, ugyanis nem rövid a programok listája amelyek itt várnak.

 

 

#4 Nemesvita kilátó

Ha épp nincs az a gatyarohasztó meleg, amit már csak a vízben lehet elviselni, akkor mehet a kirándulás, az úti cél pedig: Nemesvita, ami a Keszthelyi-fennsík keleti felén, Veszprém megye délnyugati részén, a Tapolcai medence nyugati peremén fekszik. Az új turisztikai attrakció az északi Balaton part egyik kultikus helyén, a nemesvitai kiserdő karéjában került kialakításra. A kirándulóhelyen egy lélegzetelállító fa szerkezetű kilátó, egy játszótér és egy izgalmas sövénylabirintus várja az érdeklődőket.

 

forrás: csodálatosbalaton

 

Kihagytunk valamit? Te hova mennél el?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon:
Hírfüggő vagy?
Ez a te oldalad!