A Nagy Veszprémi Összefogás – B család

2021. 12. 04., Szombat, 17:51

A Nagy Veszprémi Összefogás – B család

Ahogy arról a születésnapi cikkünkben olvashattatok, a magazin nagy testvére a 74nullanulla magazin idén már hatodik alkalommal indította útnak az adománygyűjtő akcióját, melynek célja, hogy rászoruló kaposvári családoknak segítsenek. Tavaly több szervezettel együtt mi is gyűjtöttünk a PIC osztálynak, ahol pár nap alatt rengeteg felajánlás érkezett, és észrevételeink alapján a veszprémiek nem restek, ha adakozásról van szó, ezért idén ismét közös összefogásra hívunk benneteket, mely az elődünkhöz hasonlóan a Nagy Veszprémi Összefogás nevet kapta!

A Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat segített nekünk találni egy olyan családot, akiknél elkell a segítség, így ellátogattunk hát a B családhoz, reméljük elnézitek nekünk, hogy teljes nevüket nem áruljuk el, illetve a családtagokról képet sem közlünk, számukra ez kényelmetlen helyzetet eredményezett volna.

Az Összefogás keretében szeretnénk, hogy minél kevesebb gondot, megoldandó feladatot, terhet jelentsünk a kiválasztott család számára. Ha jól belegondol az ember, ha ilyen helyzetbe kerülne, megértené, hogy ő is legszívesebben így cselekedne és nem tenné ki családját esetleges negatív reflektorfénynek. Mi tényleg szeretnénk segíteni, így inkább megóvnánk őket a rossz hangoktól.

A családban jelenleg három személy él együtt: egy nagymama, egy édesanya és egy kamaszkorú fiú. Fiuk gyermekkora óta pajzsmirigy problémákkal és ebből fakadó túlsúllyal, illetve tályoggal küzd. Az utóbbi miatt kétszer is megműtötték, állapota hol javul, hol romlik, de folyamatos kezelésre szorul, amit az édesanya és a nagymama lát el. Ő nagyon szeretne dolgozni, de állapota miatt nem mindegy milyen munkakört tölt be, egészségügyi állapota miatt szükségük lenne a fiú számára egy új, masszívabb ágyra és matracra.

Jelenleg az édesanya egyedül a kereső a családban, a nagymama pedig kevéske nyugdíjával próbál segíteni anyagi helyzetükön. Ez azért is nehéz számukra, mert óriási adósságot örököltek, ezeket pedig minden hónapban automatikusan levonják bankszámlájukról, így nagyjából havi jövedelmük feléből gazdálkodnak. Nem nehéz elképzelni, hogy ez nem elég a megélhetéshez. Fiúk is állást keres, illetve az édesanya munkája mellett is mindent megtesz, hogy több pénzhez jusson a család. Az anyagiak azért is fontosak nagyon számukra, mert feltöltőkártyás, előrefizetős áram és gáz van otthonukban.

Ha mód lenne rá, a tartósélelmiszer, az most aztán tényleg nagy jól jönne, mert most egy üveg lekvárunk sincsen. Semmit nem tudtunk az idén eltenni. Konkrétan napról-napra élünk. Vagy úgy sem – mondta a nagymama.

Jelenleg a legégetőbb probléma számukra a lakás fűtése. Három gázkonvektor található otthonukban, ebből kettő úgy-ahogy működik, a konyhai sajnos nem üzemel. Szeretnék, ha legalább egy szerelő rá tudna nézni vagy ki tudnák cseréltetni a készüléket, mert még nem is a legnagyobb hideget éljük át idén, de a konyhában reggelre csupán 14 fok van fűtés hiányában. Ugyanígy sürgősen megoldandó dolog a fürdőszobai csaptelep cseréje, hiszen ez is eltört, szerelő megnézte, de azóta sem üzemel, így hatalmas segítség lenne számukra egy lengőkaros csaptelep, amit mind a mosdókagylóban, mind a fürdőkádban használhatnak.

Abban biztosak vagyunk, hogy nagyon szerény családdal van dolgunk, hiszen hiába kérdezgettük őket mire van szükségük, magukra nem gondoltak, csak a lakhatási és megélhetési megoldásokat sorolták, nekik ez a legfontosabb. Azért összeszedtünk néhány dolgot, amit látunk és tudunk, hogy segítségükre lehet, ezeket szeretnénk most az Összefogás során megvalósítani nekik, ezáltal kicsit bearanyozni a karácsonyi ünnepeiket.

Amiben segíteni tudtok:

  • tartós élelmiszer
  • áram- és gázszámla előrefizetése
  • új ágy
  • lengőkaros csaptelep
  • gázkonvektor, illetve szerelő
  • falfesték

Pénzadománnyal a következő módokon járulhattok az összefogáshoz:

Utalással:

74nullanulla.hu Alapítvány / 11600006-00000000-84023506

FONTOS! A megjegyzésbe írd be: Adomány Veszprém

(Veszprémi kirendeltségünk nem rendelkezik saját számlaszámmal, ezért fő alapítványunknál gyűjtjük a pénzt, mely TELJES egésze a család megsegítésére lesz fordítva!)

Ha tárggyal vagy egyébbel szeretnétek segíteni, írjatok a 82nullanulla@gmail.com címre, telefonszám és név megadásával. 

A gyűjtőpontot Veszprém belvárosában az Ifjúsági Házban állítjuk fel és biztosítjuk később az adományok eljuttatását a B család számára. (Ide várjuk a tartós élelmiszereket és a tárgybeli felajánlásokat)

Helyszín:

A gyűjtés december 15. szerdáig tart, addig tudjuk fogadni az adományokat!

Kérlek segíts egy megosztással, hogy minél több emberhez eljusson a család története! Többen többet tehetünk!

Köszönjük!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: