2021. 12. 12., Vasárnap, 12:05

Elindult a karácsonyfa vadászat – Mutatjuk hol mennyibe fáj egy fenyő Veszprémben

Kínálat bőven van, mint mindig, de azért akadnak különbségek árban és minőségben is. Körbejártuk a várost, hogy nektek ne kelljen, mutatjuk mik a tapasztalatok:

Lépten nyomon találkozhattok fenyőárusokkal a városban, választani viszont nem annyira egyszerű, így gondoltuk, megkönnyítjük kicsit a dolgotokat és körbenézünk, hol mennyiért dobálják idén a fenyőket.  Szokásosan az ezüst, a luc és a nordmann fenyő van terítéken, az áruk viszont helyenként változó.

Melyik jobb a környezetnek: műfenyő vagy vágott fenyő?

Melyik jobb a környezetnek: műfenyő vagy vágott fenyő?

A karácsonyfa alighanem a legfontosabb eleme az ünnepnek, így minden évben aktuális a kérdés, hogy a mű vagy az igazi fa a környezettudatosabb választás.  

1.

A nagy Tesconál, a kis Tesconál, a Cholnoky Jenő utcai Lidlnél, Jutasi úti Sparnál és a Stop shopnál ugyanaz a cég árulja a fákat, így a díjszabás is teljesen egyforma. Ha ezeken a helyeken vásároltok, bőven lesz miből választanotok, első és másod osztályú fákból egyaránt. Tavalyhoz képest ezeken a helyeken 300-500 forintos drágulást tapasztalhatunk.

A legszebb Nordmann fenyők Dániából - szóval elég sokat utaztak.

2.

A Cholnoky forduló buszmegállója mögött is vásárolhattok, itt 5000 forintos áron van a nordmann fenyő métere, bár tavalyhoz képest itt már jelentős a drágulás, hiszen előző évben 4000 forint volt a nordmannok métere.

Mutatjuk hol, mennyiért vehetünk fenyőfát idén Veszprémben!

Mutatjuk hol, mennyiért vehetünk fenyőfát idén Veszprémben!

Elég nagy a kínálat, de vannak különbségek árban és minőségben is.

3.

A Vásárcsarnoknál csak úgy, mint tavaly elég kedvező árakkal várják a vásárlókat, a nordmann ára 6000 Ft/ méter, az ezüst 4000 Ft/méter és a lucfenyő 3000 Ft/méter. A fák pedig Zala megyéből származnak, szóval akinek fontos a környezetvédelem, annak ez mindenképp jó pont. 

4.

A vásárcsarnoktól nem messze a Rózsakereszt ajándékboltnál a nordmann fenyőnek métere 5500, az ezüsté 3850 Ft míg a lucfenyőnek csak 2750 forint. 

5.

Innen nem messze, rögtön a Szakszervezetek Házánál is találtok fenyő árust, itt is bővan van választék: a luc métere 3000 forint, az ezüsté 4000 forint és a nordmanné pedig 6000 forint.

6.

A Haszkovó adventi vásáránál darabáras fákat vehettek, mondjuk úgy, hogy ezek elég változók, hiszen minden megállapodás kérdése, de egyébként a luc 5000, az ezüst 8000, a nordmann pedig 10000 forintos áron kaphatók, ami pedig a fenyőket illeti  Zala illetve Vas megyéből érkeztek. Alkudni ér, szóval csak ügyesen!

7.

Végül, de nem utolsó sorban útba vettük a kis Tescotól nem messze a Stadion utcán található fenyőárust, náluk a nordmann fenyőnek 5800 Ft métere, az ezüstnek 3500, a lucnak pedig csupán 2500 forint. Itt egyébként csak a nordmann fenyő ára drágult 300 forinttal, de még így is elég baráti áron vásárolhattok náluk.

Összességében elmondható, hogy bizony a fenyők is drágultak, nem csak a benzin. De azért akadnak olyan árusok is, akik nem emeltek az árakon és persze olyanok is, akiknél azért valamennyit le is lehet alkudni.

Szóval, ti milyen fenyőt vesztek idén?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: